1.gif
 

ξενοδοχεια

Σαντορινη πληροφορίες

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ξενοδοχεια στα Δωδεκανησα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλαδες

Δωδεκανησα

Athens

Πληροφορίες για το νησί της Σαντορίνης

Η Σαντορίνη έχει μια συνολική επιφάνεια 76 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ το μήκος των ακτών της είναι 70 χλμ. και η απόστασή της από τον Πειραιά είναι 128 μίλια. Αποτελείται από το κύριο νησί, τη Θήρα, η οποία έχει το σχήμα ενός πετάλου, που αποτελείται από το μικρότερο νησί της Θηρασιάς και το νησάκι Ασπρονήσι. Τα τρία κύρια νησιά συνδέονται με τα δύο άλλα, την Παλιά και Νέα Καμένη, όπου βρίσκεται ο κρατήρας του ηφαιστείου. Το νησί έχει πληθυσμό 8.000 κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους ασχολούνται με τον τουρισμό, καθώς οι τουρίστες γεμίζουν το νησί το καλοκαίρι. Οι ντόπιοι είναι φιλόξενοι και ευγενικοί, χαρούμενοι και εξυπηρετικοί. Αγαπούν τους ξένους δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κάνουν τους τουρίστες να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Ψηλότερη κορυφή του νησιού είναι ο Προφήτης Ηλίας (550 m.), Ενώ άλλες κορυφές είναι το Μεγάλο Βουνό, το Μέσα Βουνό και ο Μικρός Προφήτης Ηλίας. Το νησί δεν έχει σχεδόν καθόλου νερό και οι ντόπιοι συλλέγουν το νερό της βροχής σε δεξαμενές για καθημερινή χρήση.
Σε τέσσερις περιοχές της Σαντορίνης, υπάρχουν θερμές πηγές: Θέρμη, Πλάκα, Κόκκινα Νερά και Ανάβρυτος. Η βροχή είναι συχνή το χειμωνα και σπάνια το καλοκαίρι. Το νησί έχει ηφαιστειακή δραστηριότητα για χιλιάδες χρόνια. Οι ηφαιστειακές εκρήξεις δημιούργησαν το νησί, το οποίο αρχικά ονομάζοταν Στρογγύλη από το σχήμα του .Το 1.500 π.Χ., ισχυρότερη έκρηξη του ηφαιστείου βυθισε το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, δημιουργώντας έτσι τη μεγαλύτερη ηφαιστιακή εκρηξη στον κόσμο

Η μοναδική βλάστηση του νησιού αποτελείται από αμπελώνες σε σχήμα καλαθιού, για την προστασία των σταφυλιών από τους δυνατούς ανέμους. Αυτά παράγουν το φημισμένο κρασί της Σαντορίνης που είναι επίσης γνωστή για τη φάβα και για τις μικρές ντομάτες που παράγουν εξαιρετικό χυμό ντομάτας,τον μπελτε όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Το Χλωρο, ένα τυρί από κατσικίσιο γάλα, είναι επίσης γνωστό. Εκτός από τα γεωργικά προϊόντα, η Σαντορίνη εξάγη ένα ορυκτό που ονομάζεται Θηραϊκή Γη (ελαφρόπετρα). Οι παραλίες της Σαντορίνης είναι μοναδικές στον κόσμο και αποτελούν ενα αλλο πολο έλξης για τον τουρισμο του νησιού.

Αρκετές αεροπορικές εταιρίες συνδέουν το νησί της Σαντορίνης με ​​την ηπειρωτική χώρα , συμπεριλαμβανομένης της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της Aegean Airlines. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνδέεται με το αεροδρόμιο της Σαντορίνης με πτήση μισής ώρας περίπου. Εκτός από τις τακτικές συνδέσεις με την Αθήνα, εποχιακά το νησί συνδέεται με Βερολίνο, Νυρεμβέργη, Βρυξέλλες, Μιλάνο, Λονδίνο καθώς και με άλλα νησιά όπως τη Μύκονο, την Κρήτη ή Ρόδο. Το αεροδρόμιο της Σαντορίνης βρίσκεται περίπου 7 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού και υπάρχει σύνδεση με λεωφορεια και ταξί.

Στη Σαντορίνη θα βρείτε ένα μεγάλο αριθμό από ξενοδοχεία για να διαλέξετε σε όλα τα τουριστικά θέρετρα και χωριά, στα Φηρά, Οία, Καμάρι, Ημεροβίγλι και αλλού. Ανάλογα με το πού θέλετε να μείνετε, μια καλή ιδέα είναι να κάνετε μια μικρή έρευνα για την κάθε περιοχή και τα ξενοδοχεία της πριν αποφασίσετε για το που θα μείνετε. Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν δικές τους ιστοσελίδες και προσφέρουν πολλές πληροφορίες για την περιοχή, τις υπηρεσίες που προσφέρουν, τιμές, φωτογραφικό υλικό κλπ. Από τα διεθνή γραφεία με τα οποία συνεργαζόμαστε μπορείτε να επωφεληθείτε κάνοντας κρατήσεις απευθείας. Γενικός κανόνας είναι ότι η κράτηση ξενοδοχείου από το ιντερνέτ από πολύ νωρίς θα σας κοστίσει πολύ φτηνά από το να κλείσετε ξενοδοχείο την τελευταία στιγμή η ακόμη και μερικές εβδομάδες πριν τις διακοπές σας ειδικά την υψηλή περίοδο.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΟΝ ΛΑΙΝ


2.gif
3 4