Πληροφοριες Παραλιες Εστιατορια Συγκοινωνιες Ιστορια Αξιοθέατα Δραστηριοτητες Διασκεδαση Αγορες Δρομολογια

ΜΗΛΟΣ

Μόλις πριν από λίγα χρόνια, η Μήλος ήταν ένα από αυτά τα ήσυχα νησιά, όπου μπορούσατε να βρείτε άδειες από κόσμο παραλίες και πολύ λίγες ταβέρνες. Σήμερα, έχει γίνει ένα από τα "μοντέρνα" μικρά νησιά όπου οι Έλληνες πάνε το καλοκαίρι και το νησί έχει μετατραπεί σε ένα αρκετά δημοφιλή τόπο για διακοπές. Το μεγάλο συν είναι ότι οι Έλληνες έχουν μια πολύ χαλαρή στάση με το αλκοόλ, οπότε το νησί δεν είναι ιδιαίτερα θορυβώδες, και μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ .

Η Μήλος έχει πάρα πολλούς μικρούς όρμους και αν νοικιάσετε ένα μηχανάκι μπορείτε να βρείτε μια μικρή παραλία για σάς και μόνο. Αυτό είναι πολύ ρομαντικό, και τέλειο ειδικά για νιόπαντρα ζευγάρια που προτιμούν τη Μήλο για το μήνα του Μέλιτος και τους ανθρώπους θέλουν χαλάρωση, ηρεμία και ησυχία.

Ένα από τα πιο διάσημα γλυπτά του αρχαίου κόσμου, η Αφροδίτη της Μήλου βρέθηκε εδώ. Ένα αντίγραφο της μπορείτε να δείτε στο αρχαιολογικό μουσείο, ενώ το πρωτότυπο είναι στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Η Αφροδίτη της Μήλου δόθηκε στους γάλλους κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας. Παντού στο νησί θα δείτε μεγάλα ή μικρά αντίτυπα αυτού του περίφημου έργου τέχνης.
Οι κάτοικοι ζουν από την αλιεία και τις εξαγωγές μεταλλευμάτων από το νησί. Ο τουρισμός είναι επίσης μια πηγή εισοδήματος, το καλοκαίρι.

Ιστορία : Η Μήλος και η Κίμωλος αποτελούσαν παλιά ένα νησί, αλλά ένας σεισμός χώρισε το νησί σε δύο μικρότερα νησιά. Η ηφαιστειακή φύση έχει ευλογήσει το νησί με πολλούς όρμους και το μεγάλο φυσικό του λιμάνι, έκανε το νησί το τέλειο μέρος για τους πρώτους εποίκους από την Ελλάδα. Υπάρχουν στοιχεία ότι το νησί κατοικήθηκε ήδη από την 6η χιλιετία π.Χ.!

Τόσο οι Μινωιτες όσο και οι Μυκηναίοι είχαν οικισμούς εδώ από την 2η χιλιετία π.Χ. και το νησί είχε ευημερία, λόγω των καλών συνδέσεων με άλλα νησιά, καθώς και με την ηπειρωτική χώρα. Στη Μήλο παράγονταν μεγάλες ποσότητες από οψιάνο, ένα ηφαιστειακό πέτρωμα κατάλληλο για την κατασκευή όπλων.

Επειδή η Μήλος ήταν πλούσιο νησί, οι Αθηναίοι ενδιαφέρθηκαν για τη Μήλο κατά τη διάρκεια της Κλασσικής περιόδου, και οι ντόπιοι αναγκάστηκαν να πληρώνουν ετήσιο φόρο στην Αθήνα. Οι Ρωμαίοι κατέκτησαν το νησί τον 2ο αιώνα π.Χ., και δημιούργησαν μέχρι και δική τους κοινότητα εδώ. οι Ρωμαίοι επίσης έφτιαξαν ένα θέατρο εδώ, το οποίο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από καιρό σε καιρό.

Η Μήλος ήταν ένα από τα πρώτα ελληνικά νησιά που ασπάσθηκαν τον Χριστιανισμό, και στις κατακόμβες από τον 2ο αιώνα έχουν βρεθεί οι σκελετοί πάνω από 2000 ατόμων . Οι κατακόμβες χρησιμοποιήθηκαν επίσης ως κρησφύγετο από τους διώκτες των Χριστιανών, στο μεσαίωνα, Βενετοί, Τούρκοι και πειρατές επιτέθηκαν στο νησί.

Στο Ενετικό δουκάτο της Νάξου περιλαμβάνετε και η Μήλος από τον 13ο αιώνα. Το 1537 οι Τούρκοι κατέλαβαν το νησί, και η Μήλος απελευθερώθηκε τον 19ο αιώνα κατά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας του 1821.

Αξιοθέατα:Στην Πλάκα, την πρωτεύουσα της Μήλου, υπάρχουν αρκετά πράγματα να δείτε. Μπορείτε να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο, όπου υπάρχουν διάφορα αντικείμενα από τις ανασκαφές στο νησί, καθώς και αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου. Υπάρχει επίσης ένα λαογραφικό μουσείο, όπου μπορείτε να δείτε πώς οι άνθρωποι της Μήλου συνήθιζαν να ζήσουν και να ντύνονται.
Η εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία έχει πολλές εικόνες και από εδώ επίσης υπάρχει υπέροχη θέα προς το νησί. Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε το Ενετικό κάστρο.

Ακριβώς πάνω από Κλήμα υπάρχει ένας μεγάλος χώρος αρχαιολογικών ανασκαφών, και εδώ θα δείτε πολλά αρχαία ερείπια, καθώς και το σημείο στο οποίο βρέθηκε η Αφροδίτη της Μήλου .

Στα Σαρακήνικα έχει ανασκαφεί η αρχαία πόλης της Φυλακόπης, εδώ το τοπίο μοιάζει με σεληνιακό. Πιστεύεται ότι αυτή είναι η πρώτη πόλη όπου έζησαν έποικοι του νησιού και υπάρχουν ίχνη του Μινωικού πολιτισμού, όπως και ένα ρωμαϊκό θέατρο του 2ου μ.Χ. αιώνα.

Σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε τις χριστιανικές κατακόμβες από το 1ο έως το 3ο αιώνα μ.Χ
Στη λιμάνι της Μήλου , Αδάμας, υπάρχει ένα μουσείο ορυχείων, καθώς και ένα εκκλησιαστικό μουσείο.

Δραστηριότητες: Υπάρχουν πάνω από 70 παραλίες και όρμοι στη Μήλο, οπότε έχετε μια μεγάλη επιλογή. Υπάρχουν όλων των ειδών οι παραλίες: αμμώδης, βραχώδης, παραλίες με βότσαλα βράχια. Είναι δύσκολο να προτείνουμε κάποια, αλλά αξίζει να αναφερθεί η αμμουδερή παραλία Τσιγράδο, η παραλία Σαρακηνικο, με τις πολλές σπηλιές και τέλος τα Βουδιά που έχουν και ιαματικά λουτρά

Παραλίες :Υπάρχουν λίγες καλές παραλίες οπως ο Αντιπέρατος,το Αυλάκι και η Χέλατρος που θεωρούνται απο τις καλύτερες. Ένα μικρό σκάφος μπορεί επίσης να σας μεταφέρει στο νησί Αρμάθια όπου υπάρχει μια όμορφη παραλία.

Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση: Θα βρείτε λίγα, ήσυχα μπαρ στην Ψάθη και στη Χώρα. Αρκετά συχνά, οι ντόπιοι φροντίζουν για γλέντια με τραγούδι και χορό, όπου είστε περισσότερο από ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε.

Φαγητό και Εστιατόρια :Τα περισσότερα μπαρ και κλαμπ βρίσκονται στον Αδάμαντα και την Πλάκα. Λόγω του ότι η Μήλος είναι τόσο δημοφιλές μεταξύ των Ελλήνων, τα περισσότερα μαγαζιά παίζουν κυρίως ελληνική μουσική.

Ψώνια και αγορές :Υπάρχουν αρκετά καταστήματα στον Αδάμαντα και την Πλάκα, και μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας αντίγραφο της Αφροδίτης.

Συγκοινωνίες: Οι δρόμοι στη Μήλο είναι αρκετά καλοί, και υπάρχει μια καλή τοπική συγκοινωνία με λεωφορείο καθώς και αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα προς ενοικίαση.

Δρομολόγια : Η Μήλος έχει δικό της αεροδρόμιο και υπάρχουν καθημερινές πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Μήλου. Υπάρχουν επίσης πλοία από Πειραιά καθώς και από γειτονικά νησιά. Την Πάρο, για παράδειγμα, και στη συνέχεια να πάρει τα πλοία της γραμμής.

Πληροφορίες για Μηλο

Γενικές πληροφορίες Χρήσιμα Τηλέφωνα
Μέγεθος: 160 τετραγωνικά χιλιόμετρα Διεθνής κωδικός: 0030
Πληθυσμός: περίπου 5000 τοπικός κωδικός: 22870
Τράπεζες ΑΤΜ: ναί Τουριστικές Πληροφορίες: 22445
Αεροδρόμιο: ναί Λιμεναρχείο: 22100
Ψηλότερο βουνό: Προφητης Ηλιας 752 μ Αστυνομία:
Τιμές : Μεσαίες Αεροδρόμιο: 22381
Ενοικιαζώμενα δωμάτια: Τουριστική αστυνομία:

`
 
www.athensguide.org 2013
νησια