Πληροφοριες Παραλιες Εστιατορια Συγκοινωνιες Ιστορια Αξιοθέατα Δραστηριοτητες Διασκεδαση Αγορες Δρομολογια

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

Η Σχοινούσα ειναι ενα απο τα νησιά της Ελλάδας απόλυτα ιδανικό για ηρεμία και χαλάρωση. Αν ζητάτε ηρεμες διακοπές τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Σχεδόν δεν υπάρχει πιο ησυχο νησί απο την Σχοινούσα. Σχεδόν χωρίς κυκλοφορία, πολύ λίγα άτομα και ένα εξαιρετικά αργό ρυθμό είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του σχετικά πράσινου νησιού.

Όπως συνήθως συμβαίνει με τας μη τουριστικά νησιά της Ελλάδας, οι ντόπιοι είναι περισσότερο από πρόθυμοι να επικοινωνήσουν μαζί σας και να βρείτε πραγματικά πατροπαράδοτη φιλοξενία.

Οι άνθρωποι στη Σχοινούσα ζουν από την παραδοσιακή αλιεία και τη γεωργία, και λογω του οτι ειναι ένα πολύ εύφορο νησί των Κυκλάδων, παράγουν κρασί και εχουν αρκετή κτηνοτροφία. Όλο και περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται σιγά σιγά με τον τουρισμό, αλλά θα χρειαστεί πολύς καιρός πριν να μπορέσουν να βασιστούν πάνω του, σαν κύριο εισόδημα.

Ιστορία :Η Σχοινούσα κατοικήθηκε κατά πάσα πιθανότητα τουλάχιστον κατά το 10 π.Χ. αιώνα. Δεν έχουμε πολύ γνώση για την παλαιότερη ιστορία του νησιού, λόγω της έλλειψης αρχαιολογικών στοιχείων.

Οι Βενετοί κατείχαν το νησί από τον 13ο έως τον 16ο αιώνα, και το νησί κατοικήθηκε πιθανότατα στη συνέχεια. Για κάποιο διάστημα, το μοναστήρι της Παναγίας της Αμοργού ανήκε στη Σχοινούσα.

Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας (16ος έως 19ος αιώνας), το νησί χρησίμευσε ως κρησφύγετο πειρατών.

Αξιοθέατα:Το νησί έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την όμορφη θέα και τα ομορφα τοπία, όπου και να βρεθείτε. Μπορείτε να δείτε τη Σαντορίνη και την Ίο από εδώ, για παράδειγμα. Στη Χώρα υπάρχει λαογραφικό μουσείο. Τα υπόλοιπα είναι μόνο θάλασσα και κάποια περιστασιακή εκκλησία.

Δραστηριότητες: Δεν υπάρχουν πολλά άλλα να κάνετε εκτός από το να απολαύσετε τις παραλίες και τη θάλασσα. Φέρτε καλά βιβλία η μια τράπουλα για μπιρίμπα με τους φίλους.

Παραλίες : Η Σχοινούσα έχει 17 παραλίες, και δεδομένου ότι δεν υπάρχει συγκοινωνία, θα πρέπει να περπατήσει για να πάτε εκεί. Η πεζοπορεία δεν είναι πολύ σκληρή γιατί το νησί είναι μικρό και σχετικά επίπεδο. Θυμηθείτε να φέρετε νερό, όμως, καθώς μπορεί να εχει αρκετή ζέστη.

Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση: Οι ταβέρνες που βρίσκονται στη Χώρα ή Παναγιά και υπάρχει ένα μπαρ. Τα ζεστά βράδια είναι ωραίο να καθίσετε εδώ μέχρι αργά, και να απολαύσετε τη θέα και την ήσυχη ατμόσφαιρα.

Φαγητό και Εστιατόρια :Στη Σχοινούσα μπορείτε να βρείτε καλό, παραδοσιακό ελληνικό φαγητό. Θα βρείτε ταβέρνες στη Χώρα και πολλές από αυτές προσφέρουν μια φανταστική θέα.

Ψώνια και αγορές :Η Σχοινούσα δεν είναι ένα νησί για ψώνια, και το καλύτερο σουβενίρ είναι φαγώσιμα: τοπικό μέλι, κρασί ή μαρμελάδα.

Συγκοινωνίες: Δεν υπάρχουν λεωφορεία, ταξί ή ενοικίαση αυτοκινήτου στο νησί, έτσι θα πρέπει είτε να κάνετε ωτοστόπ ή να πάτε με τα πόδια. Μερικές φορές μπορείτε να πάρετε και γαιδουράκι.

Δρομολόγια : Η Σχοινούσα ανήκει στα νησιά της άγονης γραμμής για αυτο τον λογω δεν υπάρχουν συχνά και πυκνά δρομολόγια. Τα πλησιέστερα νησιά με αεροδρόμια είναι η Νάξος και η Πάρος με συνδέσεις απο το αεροδρόμιο της Αθήνας, και από εκεί μπορείτε να πάρετε πλοίο. Να είστε προσεκτικοί κατά την ημέρα της αναχώρησης - με τον πολύ αέρα τα σκάφη ακυρώνονται.

εισητηρια δρομολογια

Πληροφορίες για το Σχοινουσα

Γενικές πληροφορίες Χρήσιμα Τηλέφωνα
Μέγεθος: 8 τετραγωνικά χιλιόμετρα Διεθνής κωδικός: 0030
Αεροδρόμιο: οχι κωδικός:22850
Πληθυσμός: περίπου 130 Κέντρο Υγείας:
Ιντερνετ καφέ: Λιμεναρχείο: 22300
Ψηλότερο βουνό: Ακτοφυλακή:
Τιμές : φτηνές Ταξί
Τουριστικές Πληροφορίες: Γραφείο Τουρισμού: 2

`
 
www.athensguide.org 2013
νησια