Πληροφοριες Παραλιες Εστιατορια Συγκοινωνιες Ιστορια Αξιοθέατα Δραστηριοτητες Διασκεδαση Αγορες Δρομολογια

ΣΙΚΙΝΟΣ

Η Σίκινος αυτό το μικρό μαργαριτάρι των Κυκλάδων αρχινά σιγά σιγά να έχει περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο ανέγγιχτα νησιά των Κυκλάδων. Έδώ θα έλθετε για να την γαλήνη και την εμπειρία του παραδοσιακού τρόπου ζωής των ντόπιων. Λόγω του ότι ο τουρισμός δεν έχει ακόμη αναπτυχτεί στο νησί, στη Σίκινο θα βρείτε την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία και φιλικούς νησιώτες.

Οι ντόπιοι κάνουν το δικό τους κρασί, αλλά επειδή το έδαφος είναι άγονο το νησί έχει υποφέρει από την πείνα και τη φτώχεια στο παρελθόν.

Ιστορία :Στα αρχαία χρόνια, η Σίκινος, ονομαζόταν Ινώς, που σημαίνει το νησί του κρασιού. Οι αρχαιολόγοι φαίνεται να έχουν εντοπίσει ένα ναό από την αρχαιότητα αφιερωμένο στον Απόλλωνα, στην Επισκοπή, αλλά δεν ξέρουμε πολλά γι 'αυτό.

Η Μυθολογία μας λέει ότι το νησί άλλαξε όνομα όταν ο βασιλιάς της Λήμνου Θώας κυνηγημένος από τις γυναίκες της Λήμνου, οι οποίες είχαν σκοτώσει όλους τους άνδρες, ήλε στην Ινώ και παντρεύτηκε μία νύμφη, ο γιος τους ονομάστηκε Σίκινος και από αυτόν πήρε το νησί το σημερινό του όνομα.

Οι Ιωνάς εγκαταστάθηκαν στο νησί το 10ο αιώνα π.Χ., και σύντομα οι Δωριείς έφθασαν από την ηπειρωτική χώρα.

Οι Βενετοί την κατέλαβαν μαζί με τις άλλες Κυκλάδες τον 13ο με 16ο αιώνα, και οι Τούρκοι κατέκτησαν τη Σίκινο το 1566. Οι νησιώτες πολέμησαν γενναία στον πόλεμο της ανεξαρτησίας, και απελευθερώθηκαν τον 19ο αιώνα.

Αξιοθέατα: Η πρωτεύουσα, η Χώρα, βρίσκεται ψηλά στα βουνά. Στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο χωριά, ένα παλιό και ένα νέο. Το παλιό τμήμα ονομάζεται Χωριό και το νέο Κάστρο. Εδώ, θα βρείτε ένα μικρό λαογραφικό μουσείο και μια αρκετά εντυπωσιακή εκκλησία του 18ου αιώνα.

Όταν το νησί είχε επιθέσεις από Τούρκους η από πειρατές, οι νησιώτες, οι οποίοι ζούσαν στο Κάστρο, έριχναν από τις επάλξεις καυτό λάδι στον εχθρό. Μπορείτε ακόμη να δείτε το σημείο όπου το λάδι έπεφτε από το κάστρο.

Ένα άλλο αξιοθέατο του νησιού είναι το γυναικείο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής που χτίστηκε το 15ο αιώνα και είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Να είστε κατάλληλα ντυμένοι αν πάτε εκεί: μακριά φούστα και καλυμμένοι ώμοι για τις γυναίκες και παντελόνια για τους άνδρες.

Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε την Επισκοπή, Κανείς δεν ξέρει τι είναι τα αρχαία ερείπια που βρίσκονται στην εκκλησία του 7ου αιώνα. Η πιο κοινή θεωρία είναι ότι ήταν ένας ναός αφιερωμένος στον Απόλλωνα, και υπάρχει επίσης ένα αμφιθέατρο εδώ (αναρωτιέται κανείς γιατί ο Διόνυσος δεν έχει αναφερθεί ακόμη: Ήταν ο προστάτης θεός του οίνου και του θεάτρου!).

Δραστηριότητες: Το νησί είναι ιδανικό για Κολύμβηση , καταδύσεις και ψάρεμα. Μπορείτε επίσης να κάνετε περιπάτους και πεζοπορία (χαικινγκ). Για όσους αγαπούν την φωτογραφία το τοπίο είναι φανταστικό.

Παραλίες : Δεν υπάρχουν αμμώδεις παραλίες εδώ: θα βρείτε όμως πολύ καλούς βράχους για βουτιές. Υπάρχει μια βάρκα που θα σας πάει στην παραλία του Αγ. Γεωργίου.

Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση: Η Σίκινος γενικά δεν είναι το νησί για γλέντια, μπητς πάρτη και άγρια νυχτερινή διασκέδαση, αλλά μπορείτε να απολαύσετε αργά το βράδυ σε ταβέρνες της Χώρας ή στο λιμάνι. Αν είστε τυχεροί και γίνετε κάποιο γλέντι η γάμος οι ντόπιοι ανάλογα με την περίσταση θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια. Υπάρχουν μερικά μπαρ στο νησί επίσης.

Φαγητό και Εστιατόρια :Το φαγητό στο νησί αποτελείται από πολύ καλά, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Θα βρείτε μερικές ταβέρνες στη Χώρα, και ψαροταβέρνες στο λιμάνι Αλοπρίνα.

Ψώνια και αγορές :Η Χώρα έχει κάμποσα καταστήματα, αλλά είναι μικρά και η επιλογή είναι περιορισμένη.

Συγκοινωνίες: Υπάρχει ένα τοπικό λεωφορείο που συνδέει την Χώρα με το λιμάνι και ένα σκάφος μπορεί να σας οδηγήσει στην παραλία του Αγ. Γεωργίου.

Δρομολόγια :  Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσουμε εδώ είναι να πετάξετε στην Σαντορίνη και στη συνέχεια να πάρετε το πλοίο από εκεί. Η Σίκινος συνδέεται επίσης με δρομολόγια πλοίων από Πειραιά με τη Νάξο και την Μύκονο το καλοκαίρι.

εισητηρια δρομολογια

Πληροφορίες για το Σιφνο

Γενικές πληροφορίες Χρήσιμα Τηλέφωνα
Μέγεθος: 40τετραγωνικά χιλιόμετρα Διεθνής κωδικός: 0030
Πληθυσμός: περίπου 300 κωδικός: 22860
Τράπεζες ΑΤΜ: Κέντρο Υγείας: 51211
Ιντερνετ καφέ: Λιμεναρχείο: 51222
Ψηλότερο βουνό: Αστυνομία:
Τιμές : μέσες Τουριστικές Πληροφορίες:
Ένοικιαζωμενα δωμάτια Καμπινγκ

`
 
www.athensguide.org 2013
νησια