Πληροφοριες Παραλιες Εστιατορια Συγκοινωνιες Ιστορια Αξιοθέατα Δραστηριοτητες Διασκεδαση Αγορες Δρομολογια

ΣΙΦΝΟΣ

Η Σίφνος είναι μια έκπληξη, είναι το πράσινο νησί των Κυκλάδων, η Σίφνος προσφέρει μια καλή ποικιλία από πράγματα να κάνετε καθώς και διακοπές για χαλάρωση σε ήρεμο περιβάλλον. Ακόμη κι αν είναι ένα δημοφιλές νησί, τόσο μεταξύ Ελλήνων όσο και αλλοδαπών, η Σίφνος έχει διατηρήσει τη πρωτοτυπία και γραφικότητα της και αντιστέκεται στην εμπορευματοποίηση που πολλά άλλα νησιά έχουν υποστεί.

Οι ντόπιοι στη Σίφνο ζουν από τη γεωργία, τη φυσική πηγή του αλουμινίου και τον τουρισμό, καθώς και τα ελαιόδεντρα που έχουν αυξηθεί σχεδόν παντού.

Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτού του νησιού είναι οι πολλές εκκλησίες: υπάρχει μια εκκλησία σχεδόν για κάθε ημέρα του έτους, και οι περισσότερες από αυτές είναι ανοιχτές μόνο για εκείνη την ημέρα.

Ιστορία :Η Μυθολογία λέει ότι το νησί πήρε το όνομά του από τον πρώτο της ηγεμόνα τον Σίφνο, ο οποίος ήταν γιος του ήρωα Σουνίου. Παρά το γεγονός ότι το νησί μπορεί στους προϊστορικούς χρόνους να κατοικήθηκε από διάφορους λαούς, το πλέον σίγουρο είναι ότι Μινωίτες Κρητικοί, έμειναν εδώ στην 2η χιλιετία π.Χ..

Η Σίφνος ήταν ένα από τα πλουσιότερα νησιά από τα αρχαία χρόνια, λόγω των φυσικών της πόρων από χρυσό, ασήμι και αλουμίνιο. Εξ όσων γνωρίζουμε, οι πρώτοι κάτοικοι ήρθαν περίπου το 1000-900 π.Χ.. και σύντομα ανακάλυψαν τα πολύτιμα μέταλλα. Το εμπόριο στη συνέχεια άνθισε με πολλά από τα άλλα κυκλαδονήσια, καθώς και με τις πόλεις της ηπειρωτικής χώρας.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι ντόπιοι έδιναν ένα χρυσό αυγό κάθε χρόνο στον Απόλλωνα, αλλά όταν τα μεταλλεία χρυσού ήταν σχεδόν εξαντλημένα, προσπάθησαν να κοροϊδέψουν τον θεό με μια ζωγραφισμένη πέτρα αντί του αυγού. Αυτό εξόργισε τόσο πολύ τον θεό, που έστειλε τον τύραννο Πολυκράτη που πήρε όλα τα πολύτιμα μέταλλα από το νησί.

Οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν το νησί της Σίφνου ως τόπο για τους εξόριστους, και αργότερα, το νησί κατακτήθηκε από τους Ενετούς, τους Τούρκους και υπέστη επιθέσεις από πειρατές όπως και το υπόλοιπο των Κυκλάδων. Η Σίφνος απελευθερώθηκε το 1830.

Αξιοθέατα: Η πρωτεύουσα του νησιού ονομάζεται Απολλωνία, παίρνοντας το όνομα από τον προστάτη θεό της Απόλλωνα, εδώ θα βρείτε ένα μουσείο τέχνης. Το παλιό τμήμα ονομάζεται Αρτεμόνας, και εκεί ήταν ίσως ένας ναός αφιερωμένος στην θεά Άρτεμη.

Το Κάστρο είναι η παλιά πρωτεύουσα, και η Ενετική ακρόπολη εδώ χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Υπάρχει ένα μικρό αρχαιολογικό μουσείο, και αξίζει να επισκεφθείτε το χωριό.

Η Παναγίας του βουνού είναι μια συναρπαστική εκκλησία που συνήθως είναι ανοικτή τα πρωινά.

Το μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής βρίσκεται λίγο έξω από τον Φάρο και είναι ανοικτή για το κοινό. Μην ξεχάσετε να φοράτε κατάλληλη ενδυμασία όμως. Η εικόνα της Παναγίας εδώ λέγεται ότι έχει θεραπευτικές δυνάμεις.

Δραστηριότητες: Ο καλύτερος τρόπος να περάσετε τις ημέρες των διακοπών σας στη Σίφνο είναι με χαλάρωση στην παραλία, κολύμπι, να φάτε φρέσκο ψάρι στα παραλιακά ταβερνάκια της Σίφνου και ίσως μερικούς μεγάλους περιπάτους στο νησί.

Παραλίες : Οι καλύτερες παραλίες είναι στον Φάρο, στο Κάστρο, αλλά επίσης συνιστάται και ο Πλατύς Γιαλός. Στις Καμάρες υπάρχει μια παραλία, αλλά η άμμος δεν είναι και τόσο ωραία. Η Χερσόνησος είναι ένας πανέμορφος βαθύς όρμος, πολύ όμορφος και ήσυχος.

Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση: Θα βρείτε μπαρ στην Απολλωνία και μερικές ντίσκο που λειτουργούν την υψηλή περίοδο. Η νυχτερινή ζωή δεν είναι και τόσο πολύβουη, αλλά μπορείτε να περάσετε καλές στιγμές μέχρι αργά το βράδυ. Οι ξένοι τουρίστες κυρίως πάνε σε μικρά ταβερνάκια στο Κάστρο.

Φαγητό και Εστιατόρια :Τις περισσότερες ταβέρνες θα βρείτε στις Καμάρες και την Απολλωνία, καθώς και λίγες πιτσαρίες. Υπάρχουν επίσης κάμποσες ψαροταβέρνες στο Κάστρο και στον Φάρο. Η Σίφνος είναι φημισμένη για το καλό φαγητό, και πολλοί σεφ προέρχονται από εδώ.

Ψώνια και αγορές :Η κεραμική είναι η σπεσιαλιτέ του νησιού, και θα βρείτε τα περισσότερα καταστήματα στις Καμάρες και την Απολλωνία. Θα βρείτε επίσης όμορφα είδη κλωστοϋφαντουργίας και χαλιά.

Συγκοινωνίες:  Η συγκοινωνίες με τα τοπικά λεωφορεία είναι πολύ καλές και σας μεταφέρουν σε πολλές παραλίες και τα πιο σημαντικά χωριά. Υπάρχει επίσης καΐκι που μπορεί να σας πάει από τις Καμάρες σε ορισμένες από τις παραλίες. Θα βρείτε επίσης ενοικιάσεις αυτοκίνητων και μηχανάκια.

Δρομολόγια : Η Σίφνος έχει πολύ καλή σύνδεση με άλλα νησιά, καθώς και με την ηπειρωτική χώρα. Υπάρχουν συχνά δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά με πορθμείο (5 ώρες) ή υδροπτέρυγα (2 ώρες). Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε εκεί από την Μήλο ή την Πάρο, με τοπικά δρομολόγια.

εισητηρια δρομολογια

Πληροφορίες για το Σιφνο

Γενικές πληροφορίες Χρήσιμα Τηλέφωνα
Μέγεθος: 90 τετραγωνικά χιλιόμετρα Διεθνής κωδικός: 0030
Αεροδρόμιο: οχι κωδικός:22840
Πληθυσμός: περίπου 1000 Γιατρός: 31315
Ιντερνετ καφέ: Λιμεναρχείο: 31617
Ψηλότερο βουνό: Τούρλος, 586 Αστυνομία: 31210
Τιμές : φτηνές Ταξί
Δωμάτια πληροφορίες: 31333 (ΟΤΕ):

`
 
www.athensguide.org 2013
νησια