Πληροφοριες Παραλιες Εστιατορια Συγκοινωνιες Ιστορια Αξιοθέατα Δραστηριοτητες Διασκεδαση Αγορες Δρομολογια

ΣΕΡΙΦΟΣ

Η Σέριφος είναι ένα νησί που φημίζεται για το εξαιρετικό φαγητό και την χαλαρή της ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα για διακοπές μεταξύ των Ελλήνων, χωρίς να έχει χαλάσει από το μαζικό τουρισμό που δεν έχει φθάσει σε αυτό το μικρό μαργαριτάρι ακόμα.

Οι ντόπιοι ζουν από τα ανοικτά ορυχεία σιδήρου και χαλκού από τα αρχαία χρόνια, μαζί με την αλιεία και ορισμένες καλλιέργειες, κυρίως ελιές και σύκα. Είναι πολύ φιλικοί, και αν είστε τυχεροί, ίσως μπορείτε να δείτε ορισμένες από τις παραδοσιακές εκδηλώσεις στο νησί όπως γάμους και πανηγύρια για τοπικούς αγίους.

Ιστορία :Σύμφωνα με τη μυθολογία, στη Σέριφο ήλθε η Δανάη με τον γιο της τον Περσέα, που έκανε με τον Δία. Σύμφωνα με το μύθο ο πατέρας της την είχε κλειδώσει σε ένα κιβώτιο και την έριξε στη θάλασσα αναστατωμένος από τον δεσμό της με τον Δία. Η Δανάη κατάφερε να ελευθερωθεί και να έλθει εδώ στο φιλόξενο νησί της Σέριφου όπου ο Περσέας μεγάλωσε, αλλά η ευτυχία τους δεν κράτησε πολύ, όταν ο βασιλιάς του νησιού ερωτεύτηκε τη Δανάη, η οποία όμως δεν ανταποκρίθηκε στα αισθήματα του. Ο βασιλιάς τότε έστειλε τον Περσέα μακριά σε μια αποστολή να σκοτώσει τη Μέδουσα, ελπίζοντας ότι ποτέ δεν θα επανέλθει, ώστε να μπορεί να μείνει μόνος του με την Δανάη. Με τη βοήθεια των θεών, ο Περσέας, κατάφερε να σκοτώσει την Γοργόνα, και όταν γύρισε ο βασιλιάς έγινε πέτρα μόλις είδε το κεφάλι της Μέδουσας.

Σέριφος είχε ένα δημοκρατικό καθεστώς ήδη από τον 7ο π.Χ. αιώνα. Αργότερα έγινε υποτελής στην Αθήνα, και μετά ανήκε στην Μακεδόνες, τους Ρωμαίους, το Βυζάντιο, τους Ενετούς και τους Τούρκους. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, το νησί είχε συνεχώς επιθέσεις από πειρατές.

Η Σέριφος τελικά απελευθερώθηκε τον 19ο αιώνα, αφού αγωνίστηκε μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα κατά των Τούρκων από το 1821 και μετά.

Αξιοθέατα: Η πρωτεύουσα, η Χώρα, έχει μια αρχαία ακρόπολη, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την προστασία των ντόπιων από τους πειρατές και τους ξένους εισβολείς. Εδώ, υπάρχει επίσης ένα αρχαιολογικό μουσείο και μία εκκλησία του 18ου αιώνα.

Το μοναστήρι των Ταξιαρχών δεν είναι ανοικτό για το κοινό, αλλά είναι εντυπωσιακό ακόμη και από το εξωτερικό. Χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

Δραστηριότητες: Πρόκειται για ένα νησί για ξεκούραση και απόλαυση της θάλασσας, το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φέρετε μαζί σας ένα καλό βιβλίο και απλά χαλαρώστε.

Παραλίες : Η πιο μεγάλη παραλία είναι το Λιβαδάκι, ιδανικό για οικογένειες για τα παιδιά, υπάρχουν και μερικές ταβέρνες εκεί. Μια άλλη ωραία παραλία είναι η Ψιλή Άμμος, αλλά υπάρχουν και άλλες παραλίες - οι ντόπιοι είναι συνήθως πρόθυμοι να σας προτείνουν μερικές.

Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση: Σίγουρα δεν θα πάτε στην Σέριφο για τη νυχτερινή ζωή, μπορείτε όμως να μείνετε μέχρι αργά σε ένα από τα λίγα ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα και να απολαύσετε την ατμόσφαιρα.

Φαγητό και Εστιατόρια :Η Σέριφος είναι γνωστή για το καλό φαγητό. Βασικός λόγος είναι το ότι οι περισσότεροι παραθεριστές εδώ είναι Έλληνες, και ξέρουν τι θέλουν. Οι περισσότερες ταβέρνες είναι δίπλα στη θάλασσα στη Χώρα.

Ψώνια και αγορές :Υπάρχουν μερικά καταστήματα με σουβενίρ στη Χώρα, αλλά μην περιμένετε και πάρα πολλά.

Συγκοινωνίες: Υπάρχει τοπικό λεωφορείο που συνδέει την Χώρα με ορισμένες από τις παραλίες. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή ποδήλατο, ή να πάτε μια βάρκα σε μια-δυο παραλίες..

Δρομολόγια : Υπάρχουν δρομολόγια για΅Σεριφο απο Πειραιά. Το κοντινότερο απο τα αεροδρόμια είναι της Μήλου. Μπορείτε να πάρετε το πλοίο από τη Μήλο, ή το ιπτάμενο δελφίνι την υψηλή περίοδο..

εισητηρια δρομολογια

Πληροφορίες για το Σεριφο

Γενικές πληροφορίες Χρήσιμα Τηλέφωνα
Μέγεθος: 70 τετραγωνικά χιλιόμετρα Διεθνής κωδικός: 0030
Αεροδρόμιο: οχι κωδικός:22810
Πληθυσμός: περίπου 1000 Κέντρο Υγείας: 51202
Ιντερνετ καφέ: Λιμεναρχείο:
Ψηλότερο βουνό: Τούρλος, 586 Αστυνομία: 51300
Τιμές : φτηνές Ταξί
Τουριστικές Πληροφορίες: (ΟΤΕ): 51399

`
 
www.athensguide.org 2013
νησια