Πληροφοριες Παραλιες Εστιατορια Συγκοινωνιες Ιστορια Αξιοθέατα Δραστηριοτητες Διασκεδαση Αγορες Δρομολογια

ΠΑΞΟΙ

Πολλοί κατά πάσα πιθανότητα ίσως δεν έχουν ποτέ ακούσει για τους Παξούς, αυτό το μικρό νησί των Επτανήσων, παρ' όλα αυτά, οι Παξοί είναι ένα υπέροχο μέρος για όποιον θέλει ένα πραγματικά ήσυχο νησί και ξεκούραστες διακοπές.

το νησί ειναι ενα πολύ όμορφο, πράσινο και λίγο ορεινό μαργαριτάρι, οι Παξοί προσφέρουν αρκετά πράγματα να δείτε, υπέροχες παραλίες και πολύ φιλόξενους ανθρώπους.

Οι κάτοικοι ζουν εν μέρει από τη γεωργία, την αλιεία και την κτηνοτροφία, αλλά σε κάποιο βαθμό και απο τον τουρισμού. Πολλοί από τους νεότερους νησιώτες πηγαίνουν σε ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Ιονίου το καλοκαίρι για να εργαστούν και στη συνέχεια να απολαύσουν την ησυχία της στο δικό τους νησί το χειμώνα.

Ιστορία : Σύμφωνα με την Μυθολογία , ο ερωτευμένος Ποσειδώνα δημιούργησε αυτό το νησί από την Κέρκυρα χτυπώντας την με την τρίαινα, έτσι ώστε ο ίδιος και η νέα του σύζυγος η Αμφιτρίτη να έχουν την δική τους ήσυχη φωλιά.

Ακόμη και αν θα μπορούσε να είχε κατοικηθεί πολύ πριν, η παράδοση λέει ότι οι Φοίνικες ήταν οι πρώτοι άποικοι στους Παξούς. Ακόμα και το όνομα του νησιού αυτό υποδηλώνει, αφού Παξ σήμαινε σχιστόλιθος στη γλώσσα των Φοινίκων.

Οι Ρωμαίοι κατέλαβαν το νησί τον 2ο αιώνα π.Χ., και κατά τη διάρκεια της βυζαντινής εποχής και τον Μεσαίωνα το νησί είχε συνεχώς επιθέσεις από πειρατές. Μετά από διάφορους ηγεμόνες και Σταυροφόρους που είχαν περάσει απο τους Παξούς, το νησί το κατέλαβαν οι Βενετοί στις αρχές του 16ου αιώνα.

Στο τέλος του 18ου αιώνα, το νησί ανήκε στην στρατό του Ναπολέοντα, και για λίγο ανήκε στην Ιόνιο Ένωση. Κατά το μεγαλύτερο μέρος του 19ου αιώνα οι Παξοί ήταν ένα βρετανικό προτεκτοράτο. Ο πόλεμος της Ανεξαρτησίας είχε ξεσπάσει το 1821 και το 1864 τελικά απελευθερώθηκαν οι Παξοί.

Αξιοθέατα:Οι Παξοί είναι ένα αξιοθέατο από μόνο του αφού είναι πολύ όμορφο νησί, αλλά υπάρχει και ενα Ενετικό Κάστρο και το σπήλαιο της Υπαπαντής.

Δραστηριότητες: Θα έρθετε εδώ για να χαλαρώσετε, να κάνετε μπάνιο και να απολαυσετε τον ήλιο και τη θάλασσα. Οσοι αγαπούν τις καταδύσεις το νησί ειναι ιδανικό.

Παραλίες :Υπάρχουν μερικές υπέροχες παραλίες και μπορείτε να ανακαλύψετε τη δική σας, αλλά οι πιο γνωστές είναι στον Γάϊο και στη Λάκκα.

Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση:  Υπάρχουν μερικά μπαρ στον Γάϊο που ειναι και η πρωτεύουσα των Παξών, αλλά δεν προβλέπετε να έχετε άγρια πάρτι. Σε αντίθεση, μπορείτε να απολαύσετε τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού με ένα κρύο ποτό σε ένα από τα ήσυχα μέρη, ή σε κάποια ταβέρνα.

Φαγητό και Εστιατόρια :Θα βρείτε ότι οι ταβέρνες εδώ έχουν πολύ καλή, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Μπορείτε επίσης να πάρετε πίτσα και ζυμαρικά σε κάποιο μέρη.

Ψώνια και αγορές :Στον Γάϊο υπάρχουν κάποια καταστήματα όπου μπορείτε να αγοράσετε το περίφημο ελαιόλαδο απο τους Παξούς καθώς και παραδοσιακά αναμνηστικά.

Συγκοινωνίες: Υπάρχει λεωφορείο που συνδέει τον λιμάνι του Γάϊου με την Λάκκα, καθώς και μερικά ταξί. Εκτός από αυτό θα πρέπει να περπατήσετε.

Δρομολόγια : Υπάρχουν καθημερινά πλοία με δρομολόγια για Παξούς απο την Πάτρα. Επίσης, υπάρχουν συνδέσεις με την Ηγουμενίτσα.

Πληροφορίες για Παξους

Γενικές πληροφορίες Χρήσιμα Τηλέφωνα
Μέγεθος: 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα Διεθνής κωδικός: 0030
Αεροδρόμιο: οχι κωδικός: 26620
Τράπεζες ΑΤΜ: ναι Κέντρο Υγείας: 31466
Ιντερνετ καφέ: οχι Λιμεναρχείο: 31259
Ψηλότερο βουνό: Παλαιόκαστρο, 367 μ Αστυνομία: 31222
Τιμές : Μεσαίες Τουριστικές Πληροφορίες:
Ενοικιαζώμενα δωμάτια: Τηλέφωνο  (ΟΤΕ): 32099

`
 
www.athensguide.org 2013
νησια