Πληροφοριες Παραλιες Εστιατορια Συγκοινωνιες Ιστορια Αξιοθέατα Δραστηριοτητες Διασκεδαση Αγορες Δρομολογια

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Λευκάδα είναι ένα πολύ δημοφιλές νησί για διακοπές, όπου υπάρχει κάτι για όλους. Οι νεαροί επισκέπτες διασκεδάζουν όλη τη νύχτα, και όσοι αγαπούν την ιστιοσανίδα η Λευκάδα έχει ορισμένα εξαιρετικά σημεία, υπάρχουν ήσυχες παραλιες και μέρη για αυτούς θέλουν απλά να χαλαρώσουν, και υπάρχουν πολλά αξιοθέατα να δείτε.

Οι κάτοικοι του νησιού είναι γνωστοί για τη φιλοξενία τους, και πολλοί από αυτούς καταφέρνουν να ζουν από τον τουρισμό το καλοκαίρι. Άλλοι, ασχολούνται με τη γεωργία, την αλιεία και την κτηνοτροφία.

Το όνομα του νησιού σημαίνει λευκή, και αναφέρεται στους λευκούς βράχους στο νότιο τμήμα του νησιού που είναι χαρακτηριστικοί για την Λευκάδα. Είναι ενα πράσινο, ορεινό νησί, και είναι συνδεδεμένο με την ηπειρωτική χώρα με γέφυρα.

Ιστορία : Αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι η Λευκάδα έχει κατοικήθηκε από την παλαιολιθική εποχή (4η χιλιετία π.Χ.). Σύμφωνα με τη μυθολογία, το νησί είχε δοθεί από τον πατέρα του Οδυσσέα Λαέρτη στον πατέρα της Πηνελόπης ως δώρο γάμου. Τα βράχια του νησιού ήταν ένα "αγαπημένο" μέρος για αυτοκτονία για άτομα ερωτευμένα με σπασμένα καρδιές, μερικοί θρύλοι λένε ότι ήταν εδώ, και όχι τη Λέσβο, που η Σαπφώ πήδηξε απο τα βράχια και σκοτώθηκε όταν ένας ναύτης δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτα της.

Οι κάτοικοι του νησιού χώρισαν το νησί από την ηπειρωτική χώρα με ένα κανάλι τον 7ο π.Χ. αιώνα. Τον 4ο αιώνα π.Χ., οι Μακεδόνες κατέλαβαν την Λευκάδα, και οι Ρωμαίοι εισέβαλαν τον 2ο αιώνα π.Χ..

Το νησί πέρασε από πολλούς πολέμους και επιθέσεις από διάφορα έθνη και πειρατές, και το 1204 έπεσε κάτω απο φραγκοκρατία. Οι Τούρκοι κατέλαβαν το νησί το 1479 και μετά από συνεχείς μάχες με τους Ενετούς, το νησί άλλαξε κυβερνήτες πολλές φορές, αλλά οι Τούρκοι διήρκεσαν περισσότερο και έμειναν μέχρι το 1684.

Αυτό που ακολούθησε ήταν πάλι αλλαγή διαφορετικών ηγεμόνων, και το νησί να αλλάζει συνεχώς χέρια. Οι Βενετοί κατέλαβαν το νησί απο τους τούρκους, και στη συνέχεια αναγκάστηκαν να τους το δώσουν πίσω. Στο τέλος του 18ου αιώνα τα στρατεύματα του Ναπολέοντα εισέβαλαν στη Λευκάδα και στη συνέχεια ήρθαν οι Ρώσοι, μόνο για να επακολουθήσουν οι βρετανοί το 1810 για περίοδο πέντε ετών. Η Λευκάδα παρέμεινε ένα βρετανικό προτεκτοράτο μέχρι το 1864 .

Αρκετοί διάσημοι Έλληνες γεννήθηκαν στην Λευκάδα, όπως ο Άγγελος Σικελιανός (1884-1951), υποψήφιος για το λογοτεχνικό βραβείο Νόμπελ δύο φορές.

Ο τουρισμός ήρθε στη δεκαετία του 1960, όταν ο διεθνής Τύπος συγκεντρώθηκε στο νησί για να είναι κοντά στον Έλληνα μεγιστάνα Ωνάση και τη σύζυγό του Τζάκι.

Αξιοθέατα: Η πόλη της Λευκάδας είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Εδώ, υπάρχει ενα ενδιαφέρων αρχαιολογικό μουσείο καθώς και το αρχικό "μουσείο γραμμοφώνου". Υπάρχουν πολλές εκκλησίες επίσης. Η Βενετική εκκλησία του Χριστού του Παντοκράτορα χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Το κάστρο της Αγίας Μαύρας χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, αλλά έχει ανακαινιστεί πολλές φορές από τότε. Χτίσθηκε αρχικά από ηγεμόνες της Σικελίας, και χρησιμοποιήθηκε για την προστασία της παλιάς πόλης. Υπάρχει μια ωραία εκκλησία εδώ, και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συχνά διεξάγονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις .

Το σπήλαιο Παπανικολής επίσης αξίζει να επισκεφθείτε. Είναι ένα μεγάλο σπήλαιο με σταλακτίτες που μπορείτε να πάτε μόνο με βάρκα.

Το μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Απόστολος Παύλος κήρυξε εδώ, και υπάρχει μια εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Παύλο και Άγιο Πέτρο. Το μοναστήρι ήταν πιθανώς κτισμένο πάνω σε αρχαίο ιερό, ίσως της Άρτεμις ή της Ήρας.

Δραστηριότητες: Η Ιστιοσανίδα και τα θαλάσσια σπορ είναι τα δύο σημαντικά πράγματα να κάνουμε εδώ, αλλά, επίσης, το νησί είναι πολύ ωραίο να το διερευνήσετε μόνοι σας, είτε με τα πόδια ή με αυτοκίνητο. Υπάρχουν συχνά εκδηλώσεις που διεξάγονται στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας, και μπορείτε να πάτε σε πολλές εκδρομές στα γειτονικά νησιά, όπως επίσης και στο νησί του Ωνάση τον Σκορπιό - το οποίο, φυσικά, δεν μπορείτε να επισκεφθείτε.

Παραλίες :Υπάρχουν πολλές παραλίες με άμμο και βότσαλα. Στις παραλίες γύρω από το Νυδρί θα βρείτε πολλές ταβέρνες και θαλάσσια σπορ, αλλά υπάρχουν και αρκετά πιο ήσυχες παραλίες όπως στον Λαγκαδά και Δεσίμη.

Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση: Τα πιο πολλά μπαρ και ντίσκο στη Λευκάδα είναι στο Νυδρί, που είναι ένας παράδεισος για τους ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να διασκεδάσουν και να ξενυχτίσουν. Επίσης την πόλη της Λευκάδας έχετε πολλές επιλογές. Αν θέλετε μια πιο ήσυχη περιοχή, τα Νικιάνα η το Περιγιάλι θα μπορούσαν να σας ταιριάζουν καλύτερα.

Φαγητό και Εστιατόρια : Υπάρχει ελληνική και διεθνή κουζίνα που σερβίρεται στην πόλη της Λευκάδας και το Νυδρί υπάρχουν πολλές επιλογές απο διάφορα εστιατόρια και ταβέρνες, αλλά υπάρχουν επίσης και πολλές ταβέρνες στα χωριά και σε πολλές παραλίες.

Ψώνια και αγορές :Θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε στο Νυδρί και την πόλη της Λευκάδας. Υπάρχουν καταστήματα με παραδοσιακή χειροτεχνία και άλλα πολλά πράγματα, καθώς και τα συνήθη αναμνηστικά και γλυκά για να φέρετε στο σπίτι.

Συγκοινωνίες: Υπάρχουν δύο λεωφορεία, πλοία και ταξί για να σας πάνε σε παραλιες και αλλού, αλλά, εάν πραγματικά θέλετε να εξερευνήσετε το νησί θα πρέπει σίγουρα να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή μοτοποδήλατο.

Πρόσβαση  :Το αεροδρόμιο του Ακτίου, είναι στην ηπειρωτική χώρα και από εκεί η οδήγηση είναι περίπου μία ώρα.

Πληροφορίες για Λευκαδα

Γενικές πληροφορίες Χρήσιμα Τηλέφωνα
Μέγεθος: 290 τετραγωνικά χιλιόμετρα Διεθνής κωδικός: 0030
Αεροδρόμιο: Ακτιο κωδικός: 26450
Τράπεζες ΑΤΜ: ναι Νοσοκομείο: 25371
Ιντερνετ καφέ: ναι Λιμεναρχείο: 22322
Ψηλότερο βουνό: Ελάτη 1158 μ Αστυνομία: 22346
Τιμές : Μεσαίες Ταξί: 24600
Ενοικιαζώμενα δωμάτια: Λεωφορεία: 22364

`
 
www.athensguide.org 2013
νησια