Πληροφοριες Παραλιες Εστιατορια Συγκοινωνιες Ιστορια Αξιοθέατα Δραστηριοτητες Διασκεδαση Αγορες Δρομολογια

ΚΥΘΝΟΣ

Η Κύθνος είναι ένα σκληρό, βραχώδες νησί με ιαματικά νερά και μια όμορφη ποικιλία από πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εκτός από το τεμπέλιασμα στη θάλασσα και στον ήλιο, το νησί έχει και μια καλή, αλλά όχι πολύ θορυβώδη νυχτερινή ζωή.

Ακόμη κι αν το νησί είναι σχεδόν χωρίς βλάστηση, εκτός από τον τουρισμό, οι ντόπιοι ζουν από την καλλιέργεια της ελιάς και την παρασκευή κρασιού. Το νησί είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα κυκλαδονήσια αφού η αρχιτεκτονική του είναι εντελώς διαφορετική και τμήματα από τα χωριά του είναι αρκετά εκσυγχρονισμένα.

Ιστορία : Το νησί θεωρείται ότι είχε κατοικηθεί από τους Δρίωπες τον 12ο αιώνα π.Χ., και ο αρχηγός τους ονομαζόταν Κύθνος. Ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη κοινωνία και εντυπωσίασε ακόμα και τον Αριστοτέλη.

Τα ιαματικά λουτρά της Κύθνου ήταν γνωστά από τα αρχαία ακόμη χρόνια, και άτομα από την ηπειρωτική χώρα και τα γειτονικά νησιά, έρχονταν εδώ για να θεραπευθούν από διάφορες ασθένειες.

Η Κύθνος κατακτήθηκε από τους Μακεδόνες στον 4ο αιώνα π.Χ., οι Ρωμαίοι κατέλαβαν το νησί τον 2ο αιώνα π.Χ., χρησιμοποιώντας την Κύθνο ως τόπο για τους εξόριστους.

Οι Βενετοί ήρθαν στις αρχές του 13ου αιώνα, και έμειναν εδώ μέχρι την εισβολή των Τούρκων τον 16ο αιώνα. Αυτά τα χρόνια ήταν δύσκολα για τους νησιώτες, γιατί όχι μόνο υπέφεραν από τις συνεχείς πειρατικές επιδρομές, αλλά και από την πανούκλα.

Αξιοθέατα: Τα Λουτρά είναι ένα μικρό χωριό, όπου υπάρχουν ιαματικά λουτρά , φημισμένα για τις ιαματικές τους ικανότητες από την αρχαιότητα.
Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα του νησιού, και είναι ένα γραφικό χωριό με μεσαιωνικό στυλ. Εδώ, μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.
Η Δριόπης είναι επίσης ένα πολύ όμορφο χωριό, με μικρά δαιδαλώδη δρομάκια και τυπικά ήρεμη ατμόσφαιρα. Υπάρχει επίσης ένα μικρό λαογραφικό μουσείο εδώ.

Στην Κανάλα υπάρχει μια μικρή εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία, με θαυματουργές εικόνες.

Δραστηριότητες: Η Κύθνος είναι ένα νησί για ξεκούραση και χαλάρωση, πάρτε μαζί σας μερικά καλά βιβλία και εργαλεία για Κολύμβηση με αναπνευστήρα και ψάρεμα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα λουτρά και να κάνετε και ένα μασάζ.

Παραλίες :Υπάρχουν μερικές καλές παραλίες εδώ που μπορείτε να πάτε με περπάτημα ή με σκάφος. Η παραλίες στην Επισκοπή και στην Απόκρουση είναι πολύ ωραίες, αλλά μπορείτε επίσης να μείνετε και στο λιμάνι του Μέριχα αν θέλετε.

Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση: Υπάρχουν μερικά μπαρ στην Κύθνο, και θα τα βρείτε στη Χώρα, στα Λουτρά και στον Μέριχα. Η ατμόσφαιρα είναι ήρεμη σε φιλικό περιβάλλον. Οι νεότεροι προτιμούν συνήθως τα μπαράκια στον Μέριχα.

Φαγητό και Εστιατόρια : Στην Κύθνο θα βρείτε ταβέρνες στον Μέριχα και στην Χώρα. Αξίζει να δοκιμάσετε την Κοπανιστή της Κύθνου καθώς και το τοπικό κρασί. Υπάρχουν επίσης ορισμένα καλά μέρη για να φάτε στην Κανάλα, Δριόπη και Επισκοπή.

Ψώνια και αγορές :Στη Χώρα υπάρχουν μερικά καταστήματα που πωλούν κλωστοϋφαντουργικά φτιαγμένα με το χέρι σε όμορφα χρώματα, δερμάτινα και ξύλινα αντικείμενα καθώς και είδη κεραμικής. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε περίεργα όστρακα που είναι ωραία για να στολίσετε το μπάνιο σας.

Συγκοινωνίες: Υπάρχουν κάποια δρομολόγια με λεωφορείο του νησιού που συνδέει τα χωριά και το λιμάνι. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε μηχανάκια, ή να πάτε με βάρκα σε κάποια από τις παραλίες κάθε μέρα.

πως θα πατε Κυθνο - Δρομολόγια  :Υπάρχει πλοίο από Πειραιά προς Κύθνο και το ταξίδι διαρκεί περίπου τρεις ώρες. Η Κύθνος συνδέεται επίσης με τα άλλα κυκλαδονήσια όπως τη Μήλο, τη Σέριφο, Σίφνο και η Σαντορίνη.

εισητηρια δρομολογια

Πληροφορίες για Κυθνο

Γενικές πληροφορίες Χρήσιμα Τηλέφωνα
Μέγεθος: 85 τετραγωνικά χιλιόμετρα Διεθνής κωδικός: 0030
Πληθυσμός: περίπου 1500 κωδικός: 22810
Τράπεζες ΑΤΜ: Κέντρο Υγείας:
Ιντερνετ καφέ: Λιμεναρχείο: 32290
Ψηλότερο βουνό: Αστυνομία:
Τιμές : Κανονικές Τουριστικές Πληροφορίες:
Ένωση Ξενοδόχων: Τουριστική αστυνομία: 31201

`
 
www.athensguide.org 2013
νησια