Πληροφοριες Παραλιες Εστιατορια Συγκοινωνιες Ιστορια Αξιοθέατα Δραστηριοτητες Διασκεδαση Αγορες Δρομολογια

ΔΟΝΟΥΣΑ

Η Δονούσα ένα μικρό νησί, και μια τέλεια απόδραση για ανθρώπους που θέλουν μόνο ειρήνη και ησυχία. Η Δονούσα είναι ένα πραγματικά τυπικό ελληνικό νησί χωρίς μεγάλο τουρισμό. Έχει λίγο τουρισμό την υψηλή περίοδο του καλοκαιριού, αλλά οι περισσότεροι παραθεριστές είναι Έλληνες από την ηπειρωτική χώρα.

Το νησί της Δονούσας έχει μια αρκετά σκληρή φύση, αλλά αν αποφασίσετε να πάτε μια βόλτα θα συνενώσετε κοπάδια από βοοειδή και αιγοπρόβατα εδώ και εκεί. Δεδομένου ότι οι νησιώτες δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνο από τον τουρισμό, οι περισσότεροι από αυτούς ασχολούνται με τη γεωργία και την αλιεία. Οι ντόπιοι είναι φιλικοί νησιώτες που δεν έχουν αλλοτριωθεί από τον τουρισμό

Ιστορία : Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η Αριάδνη ήρθε εδώ μετά την εγκατάλειψη της από τον Θησέα στη Νάξο. Αυτό είναι και το μοναδικό μυθολογικό γεγονός που σχετίζετε με τη Δονούσα.

Δεν γνωρίζουμε πολλά για την αρχαία ιστορία αυτού του νησιού, εκτός του ότι κατά πάσα πιθανότητα κατοικήθηκε ήδη από τον 10ο αιώνα π.Χ., και ότι ήταν ένα μέρος όπου οι Ρωμαίοι έστελναν τους εξόριστους αφού κατέκτησαν τις Κυκλάδες στον 2ο αιώνα π.Χ..

Όπως τα άλλα νησιά των Κυκλάδων η Δονούσα ανήκε στο Ενετικό δουκάτο από τον 13ο έως τον 16ο αιώνα, μέχρι την κατάληψη από τους Τούρκους. Όντας ένα μικρό νησί, δεν ήταν πολύ ενδιαφέρον για την εισβολείς, οπότε η πειρατεία ήταν ανεξέλεγκτη και το νησί υπέφερε από τις συχνές πειρατικές επιδρομές.

Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο είχε βυθιστεί εδώ, και μπορείτε ακόμη να το διακρίνετε από την παραλία Κέδρος.

Αξιοθέατα:Η Δονούσα είναι ένα νησί όπου μπορείτε απλά να χαλαρώσετε, ή ίσως να κάνετε μια βόλτα στη φύση. Οι απόκρημνες ακτές, τα βουνά και το γαλάζιο του νερού είναι αρκετά αξιοθέατα. Το ναυάγιο στον Κέδρο δεν είναι ακριβώς ένα θέαμα, αλλά είναι ένα αξιοθέατο για αυτό το μικρό νησί.

Δραστηριότητες:Η Δονούσα είναι ένας χώρος για ηλιοθεραπεία, ίσως λίγο ψαροντούφεκο, ψάρεμα και πεζοπορία. Φέρτε κάτι για να διαβάσετε και γιατί όχι παστέλ και χρώματα για να ζωγραφίσετε.

Παραλίες :Βρείτε τη δική σας μικρή παραλία και απολαύστε την. Υπάρχουν πολλές και ωραίες παραλίες για ένα τόσο μικρό νησί, ακόμη και το λιμάνι, ο Σταυρός, έχει μια αρκετά καλή παραλία.

Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση: Διασκέδαση και νυχτερινή ζωή θα βρείτε μονό σε μια από τις λίγες ταβέρνες στον Σταυρό μέχρι αργά το βράδυ. Η Δονούσα είναι η εξαίρεση που του κανόνα που λέει ότι τα περισσότερα ελληνικά νησιά έχουν κάποιο μπαρ, στις Δονούσα δεν υπάρχει τίποτα.

Φαγητό και Εστιατόρια : Εδώ θα βρείτε παραδοσιακά φαγητά, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Οι ταβέρνες είναι πολύ λίγες και σχεδόν όλες βρίσκονται στο Σταυρό.

Ψώνια και αγορές :Εκτός από τα βασικά είδη που αγοράζουν οι νησιώτες, δεν υπάρχουν ενδιαφέροντα είδη για να ψωνίσετε εκτός ίσως από κάποιες καρτ-ποστάλ.

Συγκοινωνίες: Δεν υπάρχει συγκοινωνία στο νησί, οπότε θα χρειαστεί να πάτε με τα πόδια. Ίσως να μπορέσετε να πάρετε με βάρκα κάποιου ψαρά σε μία από τις λίγες παραλίες και όρμους.

Πως θα πάτε Δονουσα - δρομολόγια : Τα πλησιέστερα αεροδρόμια είναι τα νησιά με τη Νάξο και Πάρο, επίσης, συνδέεται με πλοία της άγονης γραμμής με Πειραιά.

εισητηρια δρομολογια

Πληροφορίες για Δονουσα

Γενικές πληροφορίες Χρήσιμα Τηλέφωνα
Μέγεθος:  13 τετραγωνικά χιλιόμετρα Διεθνής κωδικός: 0030
Πληθυσμός: περίπου 150 τοπικός κωδικός: 22850
Τράπεζες Ταμειακές μηχανές, Γιατρός: 51506
ΙΑεροδρόμιο οχι Λιμεναρχείο:
Ψηλότερο βουνό: Αστυνομία:
Τιμές : Μεσαίες Ταξί:
Ενοικιαζώμενα δωμάτια: Τουριστική αστυνομία:

`
 
www.athensguide.org 2013
νησια