Πληροφοριες Παραλιες Εστιατορια Συγκοινωνιες Ιστορια Αξιοθέατα Δραστηριοτητες Διασκεδαση Αγορες Δρομολογια

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Η Αστυπάλαια είναι ένα βραχώδες νησί με απότομους λόφους και ακτές και με ορμίσκους με καθαρά νερά, η Αστυπάλαια είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό νησί που είναι μια καλή εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα πιο τουριστικά νησιά, αλλά και να έχουν και ορισμένες ανέσεις.

Οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας ζουν από την αλιεία, τη γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά επειδή το νησί είναι αρκετά δημοφιλής μεταξύ των ελλήνων παραθεριστών, οι ντόπιοι έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν περισσότερα από τον τουρισμό.

Επειδή η Αστυπάλαια έχει ένα καταπληκτικό περιβάλλον και τοπία ιδανικά για ζωγραφική έχει γίνει ένα όλο και πιο δημοφιλές νησί για καλλιτέχνες.

Ιστορία :Η Αστυπάλαια ήταν η αδελφή του Ευρώπα, και είχε δύο γιους με τον Ποσειδώνα: τον Ανκαιο, βασιλιά της Σάμου και έναν από τους Αργοναύτες, και τον Ευρυπυλεα, βασιλιά της Κω. Το νησί κατοικήθηκε για πρώτη φορά στην 2η χιλιετία π.Χ. από τον Κάρες, που το ονόμασαν Πύρρα (φωτιά), επειδή το έδαφος ήταν κόκκινο.

Αργότερα, οι Κρήτες, οι Μινωίτες, εγκαταστάθηκαν εδώ. Στην κλασική εποχή, υπήρχαν πολλοί ναοί στο νησί και φαίνεται ότι ήταν ένα αρκετά ευημερο νησί, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά αφιερώματα στην θεά Αθηνά. Οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμασαν "τραπέζι των Θεών", δεδομένου ότι καλύπτονταν με φρούτα και λουλούδια.

Οι Ρωμαίοι εισέβαλαν στην Αστυπάλαια στο 2ο αιώνα π.Χ., αλλά αντί να χρησιμοποιούν το νησί ως τόπο για τους εξόριστους, όπως και στην περίπτωση πολλών άλλων νησιών, εκμεταλλεύτηκαν τη στρατηγική θέση του και το έκαναν λιμάνι για τα πλοία τους. Το γεγονός αυτό που προστάτευσε το νησί από τους πειρατές, και κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής εποχής το νησί διατήρησε την ακμαιότητά του.

Οι Ενετοί κατέκτησαν το Αιγαίο στις αρχές του 13ου αιώνα, και η άμυνα της Αστυπάλαιας άρχισε να μειώνεται. Τέλος, η Τούρκοι κατέλαβαν το νησί τον 16ο αιώνα, και έμειναν στην Αστυπάλαια μέχρι την απελευθέρωση του 19ου αιώνα. Το νησί ήταν πάλι κατειλημμένο από τους Ιταλούς κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου έως το 1948 που τελικά απελευθερώθηκε.
Η Ανάφη απελευθερώθηκε το 1832, έντεκα χρόνια μετά τον την αρχή του Πόλεμου της Ανεξαρτησίας.

Αξιοθέατα:στην Χώρα υπάρχει ένα μικρό αρχαιολογικό μουσείο, μερικές ενδιαφέρουσες εκκλησίες και το φρούριο. Τα υπολείμματα μιας ρωμαϊκής βίλας βρίσκονται στο χωριό Μαλτεζάνα (Ανάληψη). Εδώ, υπάρχει επίσης ένα μνημείο αφιερωμένο στο πλήρωμα του γαλλικού πλοίου Bison που βυθίστηκε το 1827. Στο Βαθύ μπορείτε να επισκεφθείτε το Σπήλαιο της Δρακοσπηλιάς

Δραστηριότητες: Κολύμβηση, ψαροντούφεκο και ξεκούραση. Στην παραλία Λιβάδια υπάρχουν τζετ σκι και κανό για ενοικίαση. Το νησί είναι κατάλληλο για ιστιοσανίδα.

Παραλίες :Η πιο δημοφιλής παραλία είναι η Μαλτεζάνα, η οποία είναι και η πιο δημοφιλής. Υπάρχουν πολυάριθμοι μικροί όρμοι, και μπορείτε να πάρετε μια βάρκα για τις παραλίες Μουρα και Παρου. Οι περισσότερες παραλίες του νησιού είναι με βότσαλα ή βράχια.

Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση: Θα βρείτε ένα-δύο μπαρ και ντισκοτέκ στην Σκάλα, στη Χώρα, στα Λιβάδια και τη Μαλτεζάνα. Η νυχτερινή ζωή είναι αρκετά ετερόκλητη, αλλά δεν είναι πολύ άγρια

Φαγητό και Εστιατόρια : Υπάρχουν πολλές ταβέρνες στο νησί. Θα βρείτε φαγάδικα στη Χώρα, τη Σκάλα, τα Λιβάδια και τη Μαλτεζάνα, καθώς και στον Αγ. Ανδρέα. Τα πουγκιά είναι ένα τοπικό τυρί-πίτα, και τα αράντιστα είναι ένα τοπικό πιάτο με φακές και ξύδι. Υπάρχουν επίσης πολλά ντόπια γλυκά.

Ψώνια και αγορές :Εκτός από τα συνήθη αναμνηστικά όπως κεραμικά, υφαντά και κοσμήματα, μπορείτε επίσης να αγοράσετε μερικές από τις τοπικές λιχουδιές όπως μέλι και τυρί.

Συγκοινωνίες: υπάρχει τοπικό λεωφορείο που συνδέει την Χώρα με τα Λιβάδια και Μαλτεζάνα. Μια μικρή βάρκα μπορεί να χρειαστείτε για βόλτα σε κάποιες από τις παραλίες. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ένα όχημα.

Δρομολόγια : Το αεροδρόμιο έχει σχεδόν καθημερινές πτήσεις από και προς Αθήνα. Τα πλοία συνδέουν την Αστυπάλαια με τον Πειραιά, τη Νάξο, την Πάρο και την Κάλυμνο και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

εισητηρια δρομολογια

Πληροφορίες για Αστυπαλεα

Γενικές πληροφορίες Χρήσιμα Τηλέφωνα
Μέγεθος: 95 τετραγωνικά χιλιόμετρα Διεθνής κωδικός: 0030
Πληθυσμός: περίπου 1200 τοπικός κωδικός: 22430
Τράπεζες Ταμειακές μηχανές,  ναι Γιατρός: 61222
ΙΑεροδρόμιο ναί Λιμεναρχείο: 61208
Ψηλότερο βουνό: Αστυνομία: 61207
Τιμές : Μεσαίες Αεροδρομιο:61410
Ενοικιαζώμενα δωμάτια: Τουριστική αστυνομία:

`
 
www.athensguide.org 2013
νησια