« Λονδίνο αγορές καταστήματα

Παρίσι αξιοθέατα τουριστικός οδηγός


Κανείς δεν μπορει να πει ότι το Παρίσι δεν έχει τα πάντα για όλους. Μουσεία, αξιοθέατα, μαγαζιά, πολλά και καλά ξενοδοχεία για όλα τα πορτοφόλια, καθε είδος απο εστιατόρια και εθνικ κουζίνα, θεάματα, θέατρα και φυσικά αναρίθμητα καφέ και μπιστρο. Μπορείτε να περάσετε μια υπέροχη στιγμή σε αυτήν την περίφημη πόλη, οχι μόνο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, αλλά και το χειμώνα και νωρίς την άνοιξη, όταν υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα αξιοθέατα στο θέατρο, μουσική και τέχνη. .

Οι ομορφιές του Παρισιού μετά βίας μπορούν να απαριθμηθουν. Είναι μια πόλη του φωτός απαλή, με όμορφα κτίρια και ευρείες, δεντρόφυτες λεωφόρους. Είναι χτισμένο σε στρώματα που εξαπλωνονται προς τα έξω από το αρχαίο κέντρο της, όπως και οι κύκλοι που χαρακτηρίζουν την ηλικία ενός δέντρου. Κάθε αιώνας άφησε το νέο στυλ του που κατά κάποιο τρόπο τελικά αφομοιωθηκε με τα υπόλοιπα. Σήμερα το Παρίσι κατανέμεται μεταξύ της πόλης εντός των πυλών, η οποία έχει αμετάβλητη πληθυσμό λιγότερο από 3.000.000, και τα προάστια με 6.000.000 περίπου. Το Παρίσι αλλάζει ραγδαία, και, αν και το κεντρικό τμήμα της πόλης δεν γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε σε μεγάλο ποσοστό, όπως άλλες πόλεις, στα προάστια οι αλλαγές είναι αξιοσημείωτες.
Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε Παρίσι είναι άνοιξη ή το φθινόπωρο, τον Αύγουστο πολλά θέατρα και πολλά εστιατόρια ειναι κλειστά, οι Παριζιάνοι πηγαίνουν για διακοπές, και το Παρίσι δεν είναι το ίδιο.

Η πόλη διαιρείται σε είκοσι διαμερίσματα, ή συνοικίες, που αριθμίζονται προς τα έξω από το κέντρο.
Το πρώτο διαμέρισμα, στη δεξιά όχθη, περιλαμβάνει το μουσείο του Λούβρου, τους κήπους του Κεραμεικού, το Βασιλικό Παλάτι, και την όμορφη πλατεία Βεντόμ. Στα ανατολικά, είναι το Les Halles, η κύρια αγορά τροφίμων του Παρισιού, χαοτική και πολύχρωμη, ιδιαίτερα τη νύχτα, που τώρα γκρεμίστηκε και μεταφέρθηκε στα προάστια και αντικαταστήθηκε απο ένα υπερσύχρονο υπόγειο εμπορικό κέντρο.

Το δεύτερο διαμέρισμα, προς τα βόρεια, έχει την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Χρηματηστηριο. Είναι κυρίως μια εμπορική περιοχή όπως και το τρίτο, που εκτείνεται προς την πλατεία Ρεπουμπλίκ.

Το τέταρτο διαμέρισμα, κάτω από το ποτάμι, έχει πολλές ομορφιές. Περιλαμβάνει την ιστορική συνοικία του Μαρέ, τώρα ανακαινισμένη, την κομψή πλατεία Βοσγκέ του 17ου αιώνα, και το Οτέλ ντε Βίλλ.Περιαμβάνει επίσης τα δύο νησιά: το Ιλ ντα λα Σιτέ, στην καρδιά του Παρισιού, με τον Καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, και το Παλε ντε Ζουστίς, το Ιλ σέντ Λουί, με ρομαντικές παλιές πέτρινες προβλήτες και όμορφα σπίτια, μια όαση ηρεμίας στην ανήσυχη πόλη.

Το πέμπτο διαμέρισμα, στην αριστερή όχθη, περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο, το περίφημο Καρτιέ Λατέν, με τη Σορβόννη και το Πάνθεον - μια συναρπαστική συνοικία με στενά δρομάκια, που σφίζει απο φοιτητική ζωή. Στα μικρά δρομάκια του Καρτιέ Λατέν μεταξύ του συντριβανιού του Σαίντ Μισέλ και της αριστερής όχθης θα βρείτε πολλά ελληνικά εστιατόρια.

Το έκτο διαμέρισμα, δίπλα, έχει επίσης πολλούς φοιτητές, αλλά είναι πιο αξιοπρεπές, και κοσμείται από τούς χαριτωμένους κήπους του Λουξεμβούργου και την εκκλησία του Αγίου Σουλπίς. Είναι το πνευματικό και καλλιτεχνικό οχυρό του Παρισιού: περιλαμβάνει το Σαίντ Ζερμαίν ντε Πρέ και μέρος του Μονπαρνάς, εδώ θα βρείτε πολλά λογοτεχνικά καφενεία, βιβλιοπωλεία, γκαλερί τέχνης, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα.

Το έβδομο διαμέρισμα, είναι η μεγάλη και πλούσια περιοχή των υπουργείων, πρεσβειών, με αριστοκρατικά σπίτια, και μνημεία. Εδώ θα βρείτε την Εθνική Συνέλευση, το Ινβαλίντ, με τον τάφο του Ναπολέοντα, Τον Πύργο του Άιφελ, Και την έδρα της UNESCO, με έργα τέχνης του Πικάσο, Μιρό, και άλλων.

Το όγδοο διαμέρισμα, κατα μήκος του ποταμού, είναι η πεμπτουσία της δεξιάς όχθης, μια περιοχή με υπέροχα καταστήματα, κινηματογράφους και γραφεία. Επεκετεινετε απο την Πλατεία Κονκόρντ στην λεωφόρο Σαμπς Ελιζέ, και την Αψίδα του Θριάμβου, το Παλέ Ελιζέ, (στο οποίο κατοικεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας), και η εκκλησία Μαντελέιν. Κοντά είναι ο σταθμός του σαίντ Λαζάρ.

Το ένατο διαμέρισμα έχει την Όπερα στο ένα άκρο και την Πλάζ Πιγκάλ στο άλλο, ενδιάμεσα είναι μια άλλη εμπορική περιοχή.
Το Δέκατο διαμέρισμα έχει το σταθμό Γκάρ ντε Νόρντ απο όπου ξεκινά το τρενο Γιούροσταρ για Λονδίνο και Βρυξέλλες και τον σταθμό Γκάρ ντε λ’Εστ.

Στο ενδέκατο διαμέρισμα θα βρείτε την πλατεία της Βαστίλλης με αναρίθμητα εστιατόρια τριγύρω καθώς και πολλά μπιστρό και .
Στο δωδέκατο, βρείσκετε ο μεγάλος σταθμός Γκάρ ντε Λυών απο όπου ξεκινόύν τα τρένα για Ελλάδα και το νότο γενικά, απο εδώ ξεκινούσε και το Οριεντ εξπρές.

Το δέκατο τρίτο διαμέρισμα του Παρισιού είναι κυρίως μια αστική και επιχειρηματική περιοχή
Επιστρέφοντας κατα μήκος του ποταμού, το δέκατο τέταρτο διαμέρισμα περιλαμβάνει το γοητευτικό Πάρ ντε Μοντσουρί και το Σιτέ Ουνιβερσιτέ την πανεπιστημιούπολη.
Το Δέκατο πέμπτο διαμέρισμα έχει μία εντυπωσιακά νέα αστική ανάπτυξη κοντά στον σταθμό του Μονπαρνάς και κατά μήκος του Σηκουάνα.
Το δέκατο έκτο, στη δεξιά όχθη και πάλι θα βρείτε το Τροκαντερό, είναι το κύριο οχυρό των μπουρζουά κατοικιών του Παρισιού. Συνορεύει με το Δάσος της Βουλώνης, κύριο πάρκο της πόλης, γεμάτο λίμνες και όμορφα δέντρα.

Το Δέκατη όγδοο περιέχει το λόφο της Μονμάρτρης, που στέφεται από τη λευκή εκκλησία της Σάκρ Κέρ. Η Μονμάρτρη θυμιζει κάπως την Πλάκα της Αθήνας με καταστήματα λαϊκής τέχνης και πλανόδιους ζωγράφους, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά γοητευτικη, όταν δεν είναι γεμάτη απο τουρίστες.
Το 20ο διαμέρισμα του Παρισιού βρίσκεται ανατολικά του κέντρου και αποτελεί ένα παλιό χώρο της εργατικής τάξης , εδώ βρίσκεται το κοιμητήριο Περ Λασέζ όπου έχουν ταφεί αρκετοί επώνυμοι όπως Μολιέρος, ο Μπαλζάκ, ο Μπιζέ, η Εντιθ Πιάφ, ο Προύστ, ο Τζίμ Μόρισσον, ο Οσκαρ Ουάιλντ κ.α.

Τα εσωτερικά προάστια του Παρισιού στα Βόρεια, Ανατολικά και Νότια είναι κυρίως οι περιοχές της εργατικής τάξης. Προς τη Δύση είναι το αστικό Νειγύ και το Σαίντ Κλώ. Στην Μπιλλιακούρτ βρίσκετε το τεράστιο εργοστασιο αυτοκινήτων της Ρενώ. Πέρα από το Νειγύ βρίσκεται ένα από τα πλέον φιλόδοξα αστικά έργα στην Ευρώπη το Λα Ντεφένς - ένα σύνολο απο ουρανοξύστες γραφείων και διαμερισμάτων με κήπους και υπογειους δρομους, σε έξι επίπεδα. Περαιτέρω έξω, μπορείτε να επισκεφθείτε τα μεταπολεμικά προάστια όπως το Μαλμαιζόν, Σαίντ Ντενίς και Μον Βαλεριέν.


date Posted on: Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2011 at 11:37 μμ
Category Ευρώπη.
Both comments and pings are currently closed.Comments are closed.


Αθηνα Θεσσαλονικη Αμοργος Αναφη Ανδρος Αντιπαρος Δονουσα Φολεγανδρος Ιος Εύβοια Κεα Κιμωλος Kουφονησια Μηλος Μυκονος Ναξος Παρος Σαντορινη Σχοινουσα Σεριφος Σιφνος Σικινος Συρος Τινος Αγαθονησι Αστυπαλαια Καρπαθος Κασος Καστελόριζο Κως Λερος Λειψοι Εύβοια Πατμος Ροδος Συμη Τηλος Κεφαλονια Κερκυρα Ιθακη Λευκαδα Παξοι Ζακυνθος Χιος Ικαρια Λεσβος Σαμος Λημνος Αιγινα Υδρα Πορος Σπετσες Αλοννησος Σκοπελος Σκιαθος Σκυρος Κρητη Καλυμνος Κυθνος