athens

Λέρος  τουρισμος

το νησι της λερου Η Λέρος βρίσκεται ανάμεσα στην Πάτμο και την Κάλυμνο και Λειψούς στα Δωδεκάνησα. Η Λέρος όπως και τα περισσότερα από τα ελληνικά νησιά είναι ένα νησί με μικρές εύφορες κοιλάδες ανάμεσα σε συνεχόμενους πράσινους λόφους, βαθιούς ορμίσκους και όμορφες παραλίες. Η τοπογραφία της Λέρου έχει δημιουργήσει πολλά χωριά. Η πρωτεύουσα της Λέρου είναι ο Πλάτανος ενωμένος με δύο άλλα χωριά την Αγία Μαρίνα και το Παντέλι, στην πίσω πλευρά του λόφου Απιτίκι. Το Παντέλι ένα ψαροχωρι με μικρά λευκά σπίτια και όμορφη οργανωμένη παραλία και ο Πλάτανος με νεοκλασικά κτίρια και στενά σοκάκια. Το σύνολο των τριών οικισμών ξεκινά από τα παραθαλάσσια βόρεια και νότια από το Απιτίκι και σταδιακά ανεβαίνει στις πλευρές του λόφου, του οποίου η κορυφή κυριαρχείται από το βυζαντινό κάστρο της Παναγιάς. Κατά τα Βυζαντινά χρόνια ο αυτοκράτορας Αλέξιος Κομνηνός έδωσε στον επίσκοπο Χριστόδουλο της Πάτμου και την Λέρο όπου κτίστηκε το Κάστρο. Οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη, που έφτασαν στη Λέρο τον 14ο αιώνα προχώρησαν σε περισσότερες οχυρώσεις που σώζονται μέχρι σήμερα. Στο Κάστρο βρίσκεται η εκκλησία της Παναγιάς του Κάστρου που κάθε 15 Αυγούστου γιορτάζετε με πανηγύρι.
Το κύριο Λιμάνι της Λέρου το Λακί βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα νότια του Πλάτανου. Είναι χτισμένο σε ένα φυσικό και βαθύ κόλπο και αποτελεί ένα από τα φυσικότερα λιμάνια της Μεσογείου. Το Λακί χρησιμοποιήθηκε από τους Ιταλούς ως κύρια ναυτική βάση κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Στο Λακί έχουν μεγάλο ενδιαφέρον τα Ιταλικά αρχοντικά και τα δημοτικά κτίρια που όλα είναι χτισμένα σε αρχιτεκτονικό ύφος της Αρ Ντεκό. Στο Λακί επίσης βρίσκονται πολλές δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα, τράπεζες και νοσοκομεία.


Η Λερος έχει κρατήσει τον δικό της παραδοσιακό χαρακτήρα και δεν έχει χαλάσει από το μαζικό τουρισμό που έπληξε πολλά άλλα ελληνικά νησιά. Η Λέρος διαθέτει πολύ καλή υποδομή και δρόμους που καθιστά εύκολο για τον επισκέπτη να γυρίσει το νησί με αυτοκίνητο , μηχανή η ποδήλατο.

Η Λέρος είναι ένα από τα πιο πράσινα νησιά της Δωδεκανήσου. Πεύκα και Αρμυρίκια, ευκάλυπτοι, ελιές και συκιές, κήποι και αγροκτήματα με σταφύλια, σύκα, αχλάδια και λεμονιές. Νησί ψαράδων η Λέρος, με ψαρόβαρκες με δίχτυα, παραγάδια και τράτες ειναι ο παράδεισος για τους λάτρεις του φρέσκου ψαριού και της αυθεντικής ατμόσφαιρας σε μικρές ταβέρνες και υπαίθρια καφενεία στην παραλία. Πολλές παραλίες που μπορείτε να κολυμπήσετε χωρίς πολυκοσμία, ιδανικές τοποθεσίες για καταδύσεις και μια ικανοποιητική νυχτερινή διασκέδαση κάνουν την Λέρο ενα ιδανικό νησί για διακοπές. Μπορείτε να έρθετε στη Λέρο με πτήσεις απο Αθήνα η με πλοίο απο Πειραιά.

Τα Αλιντα, το Κριθώνι, ο Ξηρόκαμπος, το Παρθένη και ο Βρωμόλιθος είναι γοητευτικά παραθαλάσσια χωριά με ωραίες παραλίες και αρκετά ξενοδοχεία κυρίως στα Αλιντα.
. Η Λέρος έχει αεροδρόμιο που βρίσκεται στο Παρθένη. Το νησί συνδέεται καθημερινά με πτήσεις της Ολυμπιακής με την Αθήνα και έχει επίσης το καλοκαίρι καθημερινά δρομολόγια με οχηματαγωγά από τον Πειραιά, η Λέρος συνδέεται καθημερινά με τα περισσότερα από τα νησιά των Δωδεκανήσων, την Πάτμο, Λειψούς, Σάμο, Κω, Ρόδο και Σύμη με καταμαράν. Υπάρχουν και σποραδικές συνδέσεις και με μερικά από τα νησιά των Κυκλάδων όπως η Σύρος και η Αμοργός.

λερος ξενοδοχειο καστελοΗ Λέρος προσφέρει καλή ποιότητα τουριστικών υπηρεσιών σε κάθε επισκέπτη. Θα βρείτε διαμονή σε σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενώνες, που ικανοποιούν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις, οι περισσότερες μονάδες είναι δομημένες σε σχέση με το περιβάλλον, την ιστορία και την παράδοση της Λέρου τα ξενοδοχεία στη Λέρο θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.
Το νησί της Λέρου προσφέρεται για χαλαρωτικές διακοπές μακριά από τις θορυβώδης πόλεις και το αγχωτικό ρυθμό της ζωής και ακόμη, μακριά από πολύβουες τουριστικές περιοχές και θέρετρα, ο επισκέπτης της Λέρου θα βρει στο νησί την ηρεμία και την αναψυχή που αναζητά σε ένα φιλόξενο περιβάλλον με όλες τις ανέσεις.
Στο νησί θα βρείτε οργανωμένες παραλίες, στάδια ποδοσφαίρου, κινηματογράφο, καταστήματα, παραλιακές ψαροταβέρνες, καφετερίες, μπαράκια, κέντρα καταδύσεων και γενικά ότι άλλο χρειάζεται για ανέμελες διακοπές.

λερος ξενοδοχεια

ταξιδια