athens

Χειμερινές Διακοπές


Όλυμπος και Πιερία. Η περιοχή της Πιερίας βρίσκεται στην ακτή του Θερμαϊκού και περιβάλλεται από βουνά. Η περιοχή είναι πυκνά δασωμένη με πεύκα, λεύκες, έλατα και πλατάνια. Η Πιερία έχει πολλές τοποθεσίες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως το όρος Πιερία (σπίτι στον Ορφέα και των Μουσών) και τον Όλυμπο το ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα (2.919 μέτρα) , θρόνο των αρχαίων ελληνικών Θεών. Η περιοχή συνδυάζει εκτεταμένες πεδιάδες, ψηλά βουνά και πανέμορφες αμμώδεις παραλίες. Πρωτεύουσα είναι η Κατερίνη, η οποία είναι 6 χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα και φωλιασμένη στους πρόποδες Ολύμπου.
Στις πλαγιές του Ολύμπου, 24 χιλιόμετρα από την Κατερίνη, είναι η μικρή πόλη Λιτόχωρου το οποίο είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για αναρριχητές που επιθυμούν να αναρριχηθούν σε αυτό θρυλικό βουνό. Η ίδια η πόλη έχει μια καλή επιλογή των ξενώνες και ξενοδοχεία καθώς και εστιατόρια και ταβέρνες. Υπάρχουν πολλά βουνά για αναρρίχηση και καταφύγια στην περιοχή του Ολύμπου. Το καταφύγιο Δημήτρης Βουνδόλας στο Σταυρό στα 1.000 μ. υψ είναι 1,5 ώρα περπάτημα από το Λιτόχωρο. Μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 40 άτομα και έχει τζάκι και σόμπες ξύλου. Υπάρχει μια οργανωμένη κουζίνα, καθώς και εγκαταστάσεις ντους. Διευθύνεται από τον Αλπικό σύλλογο Θεσσαλονίκης. Στα σύνορα με τη Θεσσαλία, υπάρχουν τρία ακόμα καταφύγια: Σπήλιος Αγαπητός στο Μπαλκόνι (2.100 μ.), μπορεί να φιλοξενήσει 100 άτομα και είναι καλά οργανωμένο με τζάκια και οργανωμένη κουζίνα, απέχει περίπου 22 χιλιόμετρα από Λιτόχωρο. Μπορείτε να φτάσετε είτε με τα πόδια ή με αυτοκίνητο από το Λιτόχωρο στα Πριόνια και, στη συνέχεια, με περπάτημα για 2,5 ώρες, κατά μήκος στο σηματοδοτημένο μονοπάτι. Το μονοπάτι διασχίζει το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 Rambler. Αυτό το καταφύγιο διοικείται από την Εθνική Ομοσπονδία ορειβατικών συλλόγων. Ένα τρίτο καταφύγιο βρίσκεται στο Οροπέδιο της Μουσών και λέγεται Χρήστος Κάκκαλος. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το καταφύγιο από Λιτόχωρο χρειάζεται ένα ταξίδι 14 χιλιομέτρων κατά μήκος ενός δασικού δρόμου μέχρι τη Διασταύρωση και στη συνέχεια, ένα 6 ωρο με τα πόδια μετά από το μονοπάτι ή, εναλλακτικά, κατά 1,5 χλμ βόλτα κατά μήκος της διαδρομής προς το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός. Αυτό το καταφύγιο είναι αρκετά μικρό, 18 άτομα, αλλά είναι καλά οργανωμένο και έχει κουζίνα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Τέλος υπάρχει το καταφύγιο Βρυσοπούλες σε υψόμετρο 1.900 μέτρα στα ανατολικά πλευρά του βουνού. Αυτό μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στα 50 άτομα και έχει ένα τελεφερίκ. Το Χιονοδρομικό κέντρο Βρυσοπούλες στον Όλυμπο είναι ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο για αλπικό σκι και είναι προσβάσιμο μέσω της Ολυμπιάδας. Η μεγαλύτερη κλίση έχει ένα υψηλότερο υψόμετρο 2.400 μ. με το χαμηλότερο στα 1.900 μ. Υπάρχει μια κλίση για τον μέσο σκιέρ η οποία εξυπηρετείται από ανελκυστήρα.

Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Χορτιάτης. Βουνό των συνόρων της Θεσσαλονίκης στη νότιο-ανατολική πλευρά της. Το χωριό Χορτιάτης απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Το Όρος Χορτιάτης είναι ένα από τα δημοφιλή γραφικά σημεία στο Θεσσαλονίκη, δροσιστικό και δροσερό το καλοκαίρι και απίστευτα όμορφο, όταν είναι καλυμμένο από χιόνι κατά τους χειμερινούς μήνες. Το χωριό Χορτιάτης έχει πολλές ευχάριστες ταβέρνες όπου μπορείτε να φάτε, να πιείτε και να χαλαρώσετε μπροστά στο τζάκι. Υπάρχει αφθονία καταλυμάτων στη Θεσσαλονίκη και, για περιπατητές ή ορειβάτες, υπάρχει ένα καταφύγιο για 40 άτομα που βρίσκετε 2,5 χιλιόμετρα από τον Χορτιάτη

Η οροσειρά των Πιερίων είναι εξαιρετικής ομορφιάς με πολλά μονοπάτια, που κυμαίνονται από ένα ήσυχο, ευχάριστο προοίμιο σε μια πιο εντατική άνοδο. Όλα τα κύρια δρομολόγια μέσα από τα βουνά ανταποκρίνονται στα δύο καταφύγια που βρίσκονται στα 1-1,500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το καταφύγιο στο χωριό Άνω Μηλιά έχει χωρητικότητα για 70 άτομα και μια οργανωμένη κουζίνα. Υπάρχουν τρεις πολύ όμορφες διαδρομές, με αφετηρία την Άνω Μηλιά, στην κορυφή της οροσειράς. Ένα δεύτερο καταφύγιο βρίσκεται κοντά στο χωριό της Ρητίνης, όπου, και πάλι, κάποιες σημαντικές διαδρομές αρχίζουν και πού μπορείτε επίσης να δείτε ένα γοητευτικό γραφικό εκκλησάκι στο βουνό.
Στην Κατερίνη, μπορείτε να βρείτε την έδρα του Αλπικού συλλόγου Κατερίνης όπου μπορείτε να λάβετε συμβουλές και βοήθεια σχετικά με αναρρίχηση και διαδρομές στην περιοχή. Στο Ελατοχώρι υπάρχει ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο με 4 πίστες: 2 πράσινες, 1 κόκκινη και 1 μπλε. Το θέρετρο διαθέτει 4 ασανσέρ μεταξύ των οποίων δύο baby lifts. Στους πρόποδες του χιονοδρομικού κέντρου υπάρχει ένα σαλέ 3 ορόφων με μια χωρητικότητα 400 ατόμων και ένα σνακ μπαρ και καφέ. Το θέρετρο προσφέρει επίσης μαθήματα σκι και έχει μερικά μαγαζιά όπου μπορείτε να αγοράσετε ή νοικιάσετε εξοπλισμό σκι. Διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις για snowboarding. Πολύ κοντά στο Ελατοχώρι, μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακά μπαρ και ταβέρνες.

Νομός Ημαθίας. Όρος Βέρμιο. Η περιοχή της Ημαθίας διαθέτει ψηλά βουνά, πράσινα χωριά, ατελείωτες πεδιάδες, καταρράκτες και ποτάμια. Πρωτεύουσά της είναι η Βέροια η οποία, κατά τους Βυζαντινούς χρόνους, ήταν μια σημαντική κεντρική πόλη. Απόδειξη για αυτό είναι το σημαντικό ποσό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών εκκλησιών που μπορεί να δείτε στην πόλη. Στις πλαγιές του βουνού Βέρμιο, 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βέροιας είναι το χωριό Καστανιές το οποίο συνήθως είναι καλυμμένο με χιόνι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Στις Καστανιές βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά Ιδρύθηκε από πρόσφυγες από τον Πόντο το 1951. Η ορειβασία γίνεται γύρω από το Σέλι και υπάρχουν πολλά καταφύγια στην περιοχή. Στο Κάτω Βέρμιο, Σέλι έχει ένα καταφύγιο στα 1.450 μέτρα υψόμετρο. Μπορεί να φιλοξενήσει 75 άτομα και διαθέτει τζάκι, σόμπες πετρελαίου και μια οργανωμένη κουζίνα. Διευθύνεται από τον Αλπικό σύλλογο Θεσσαλονίκης. Επίσης, στο Σέλι υπάρχει το καταφύγιο του αλπικού συλλόγου Βέροιας με χωρητικότητα για 120 άτομα. Το καταφύγιο βρίσκεται στα 1.450 μέτρα και θερμαίνεται με δύο τζάκια έχει επίσης γυμναστήριο, σάουνα, καθώς και εστιατόριο, καφέ-μπαρ και κουζίνα. Τρία Πηγάδια, έχει δύο καταφύγια για 30 και 85 άτομα αντίστοιχα και τα δύο αυτά διαθέτουν κεντρική θέρμανση και το μεγαλύτερο, διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και τουαλέτα σε κάθε δωμάτιο. Η πρόσβαση στα Τρία Πηγάδια είναι 18 χιλιόμετρα από την πόλη της Νάουσας. Αυτά τα δύο καταφύγια τα διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Νάουσας . Υπάρχουν επίσης δύο χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Σέλι του Βερμίου κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1934 και οι πρώτοι ανελκυστήρες του εγκαταστάθηκαν το 1955 και είναι το παλαιότερο ελληνικό χιονοδρομικό κέντρο το ύψος του είναι μεταξύ 1,400-1,900 μέτρα.
Διαθέτει 16 πίστες κατάβασης: 8 μπλε, 5 κόκκινες, 3 πράσινες, 2 πλαγιές Lang Lauf και αναγνωρίζεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Σκι. Υπάρχει αφθονία ανελκυστήρων, εναέρια, συρόμενη πλάκα και ανελκυστήρες για παιδιά. Εκτός από τα παραπάνω καταφύγια το θέρετρο διαθέτει επίσης ιδιωτικό ξενώνα, εστιατόρια και καφέ μπαρ, οργανωμένες σχολές σκι καθώς και ένα άρτια εξοπλισμένο και στελεχωμένο κέντρο υγείας. το θέρετρο έχει άφθονο χώρο στάθμευσης γειτονικό Χιονοδρομικό Κέντρο Χρυσό Ελάφι είναι λίγο μικρότερο από το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου. Έχει υψόμετρο μεταξύ 1540-1660 μ. με 2 μπλε πίστες και 2 κόκκινες συνολικού μήκους 3,5 χιλιομέτρων. Υπάρχουν δύο συρόμενοι. Το Κέντρο διαθέτει 13 δωμάτια ξενοδοχείου. Το θέρετρο επίσης έχει καλές εγκαταστάσεις, όπως καφετέρια, εστιατόριο, γυμναστήριο, σάουνα, σχολή σκι και ενοικίαση εξοπλισμού με άφθονο χώρο στάθμευσης δίπλα στο ξενοδοχείο. Το χωριό Νάουσα βρίσκεται 19 χιλιόμετρα από τη Βέροια. Είναι μια γραφική πόλη με παραδοσιακά σπίτια και τους καταρράκτες του ποταμού Αράπιτσα που την διασχίζουν. Στη Νάουσα, μπορείτε να βρείτε το μικρό χιονοδρομικό κέντρο της Τρία και Πέντε Πηγάδια σε ένα υψόμετρο 1.470 μ. με το μεγαλύτερο υψόμετρο στα 2005 μέτρα. το θέρετρο διαθέτει 3 δύσκολες πίστες, ένα τελεφερίκ και ένα σχοινί ρυμούλκησης. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Τρία και Πέντε Πηγάδια διαθέτει επίσης καταφύγια κοντά, μια σχολή σκι και εγκαταστάσεις για ενοικίαση εξοπλισμού.

Βίτσι, Φλώρινα. Η Φλώρινα είναι η νομαρχιακή πρωτεύουσα και καλύπτεται μια βουνοπλαγιά με καστανιές. 53 χλμ από τη Φλώρινα και στις πλαγιές του όρους Βίτσι είναι το χωριό του Νυμφαίου. Το χωριό προστατεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού για να διατηρήσει την πρωτοτυπία και την ιστορία του. Έχει όμορφα σπίτια που είναι χτισμένα στο παραδοσιακό στιλ της περιοχής και έχει περίπου 6 ξενοδοχεία για επισκέπτες. Είναι τόσο ένα χειμερινό όσο και παραθεριστικό κέντρο για χειμερινές διακοπές. Λίγο πιο πάνω στο βουνού σε υψόμετρο 1.420 μ. στο Πισοδερι, βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου. Το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται στη συμβολή των οροσειρών Βαρνούς και Βέρνο σε υψόμετρο μεταξύ 1600-1900μ. Η περιοχή είναι ιδιαίτερης ομορφιάς με πυκνό δάσος με οξιές και είναι ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα. Διαθέτει 2 πράσινες, 1 μπλε, 2 κόκκινες και 2 μαύρες πλαγιές, καθώς και 4 παιδικές μεταξύ 200-500μ. Υπάρχουν επίσης 3 Lang- Lauf πλαγιές και 10 πλαγιές του προτύπου Ολυμπιακού και είναι κατάλληλες για snowboarders καθώς επίσης και σκιέρ. Το Κέντρο έχει 2 εναέριους αναβατήρες και 3 ανελκυστήρες για παιδιά. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν χώρο στάθμευσης, σχολή σκι , παρκινγκ, ένα εξαιρετικά καλά οργανωμένο σαλέ με μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια. Κοντά υπάρχει ένας ξενώνας που μετατράπηκε από ένα παλιό σχολείο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 55 επισκέπτες. Για τους ορειβάτες υπάρχει το καταφύγιο Βίγλα που βρίσκεται στα 1.650 μ. υψόμετρο στη Βίγλα Πισοδερίου. Αυτό το καταφύγιο βρίσκεται στη Φλώρινα στα σύνορα με Αλβανία και έχει υπέροχη θέα της λίμνης των Πρεσπών. Έχει χωρητικότητα για περίπου 70 άτομα και οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ξυλόσομπες, τζάκι, και ένα εστιατόριο.

Χειμερινές διακοπές στα Γρεβενά. Ο νομός Γρεβενών, με πρωτεύουσα την πόλη με το ίδιο όνομα, αποτελεί μία περιοχή που περιβάλλεται από βουνά. Στη δυτική πλευρά της οροσειράς της Πίνδου με τα βουνά Όρλιακα, Λούγκος, Σμόλικα και το υψηλότερο σημείο στα 2.610 μ. στο Σμόλικα. Προς τα νότια είναι τα Χασιά και Αντιχασιά και στα βόρεια και βορειοανατολικά είναι τα όρη Μπούρινος και Καμβούνια. Η ίδια η πόλη είναι πολύ ελκυστική, βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γρεβενίτη και αποπνέει την ειρήνη και την ηρεμία. Υπάρχει αφθονία καταλυμάτων για τους επισκέπτες, καθώς και μια καλή ποικιλία από εστιατόρια, ταβέρνες και ψησταριές, ένα σινεμά και υπαίθριο θέατρο. Η περιοχή είναι κυρίως γεωργική και βρίσκετε εδώ ένας από τους σημαντικότερους εθνικούς δρυμούς στην Ελλάδα, ο Εθνικός Δρυμός της Πίνδου. Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Εθνικά Πάρκα στην Ελλάδα. Η έκτασή του είναι 3360 στρέμματα και έχει υψόμετρο 1590 μέτρα. Ορεινός με πυκνά δάση, γρήγορα ρέματα, πηγές και ορεινές λίμνες. Δεν αποτελεί έκπληξη, οτι είναι ένας τομέας όπου μπορεί να δει κανείς πολλά φυτικά και ζωικά είδη , συμπεριλαμβανομένων καφετιές αρκούδες και λίγκες. Στην καρδιά της Πίνδου και περίπου 45 χιλιόμετρα από την πόλη Γρεβενά βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Στη Βασιλίτσας, που απέχει 45 χιλιόμετρα από τα Γρεβενά ή 6χλμ από το όμορφο χωριό Σμίξη υπάρχουν δύο καταφύγια. Το καταφύγιο Δουμαρά βρίσκεται στο Διάσελο σε 1.800 μ. υψ και το καταφύγιο του αλπικού συλλόγου των Γρεβενών που βρίσκεται στα 1.850 μ. υψ. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας βρίσκεται στα 2.249 μ. υψ. και είναι 45 χιλιόμετρα από τα Γρεβενά. Υπάρχουν 15 πίστες σκι με μήκος 16 χιλιόμετρα συνολικά. Υπάρχουν ανελκυστήρες για το θέρετρο από τα καταφύγια. Το θέρετρο διαθέτει 7 αναβατήρες και 2 αναβατήρες για παιδιά. Το θέρετρο αποτελείται από δύο σκέλη, το χαμηλότερο σε υψόμετρο 1650 μ έχει τις μεγαλύτερες περιοχές σκι, χώρος στάθμευσης και 2 καντίνες. Το επάνω μέρος σε υψόμετρο 1785 μ. έχει τρεις νέους ανελκυστήρες, ένα καταφύγιο, μεγάλο χώρο στάθμευσης και δύο σαλέ όπου μπορείτε να αγοράσετε αναψυκτικά ή να παραμείνετε στο κατάλυμα που παρέχεται εκεί. Το θέρετρο προσφέρει σκι και μαθήματα snowboard και υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις για μίσθωση εξοπλισμού. Εκτός από το σκι και snowboarding το συγκρότημα επίσης ενοικιάζει σκούτερ για χιόνι και προσφέρει μαθήματα στο ράφτινγκ, αναρρίχηση και 4Χ4. Υπάρχουν επίσης πολλά ξενοδοχεία και ξενώνες στην περιοχή.


Χειμερινές διακοπές στη Στερεά Ελλάδα.  Η Ρούμελη είναι η πιο πυκνοκατοικημένη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, με πληθυσμό 4591600 άτομα, και έκταση 24.818,3 τετραγωνικά χλμ. Βρίσκεται στα βόρεια της Πελοποννήσου και στα νότια της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, βρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος στα ανατολικά, το Ιόνιο Πέλαγος στα δυτικά και τον Κορινθιακό Κόλπο, στα νότια. Το κλίμα είναι εύκρατο κατά μήκος των ακτών, και ξηρό στο εσωτερικό.

Στη Στερεά Ελλάδα βρίσκονται μερικά απο τα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας οπως ο Παρνασσός και το Βελούχι οπου βρίσκονται τα δυο χιονοδρομικά κέντρα , η Γκιώνα, τα Βαρδούσια και η Οίτη. Στη Ρούμελη βρίσκονται μερικές απο της μεγάλες λίμνες της Ελλάδας οπως η Τριχωνίδα και η Υλίκη. Μεγάλα ποτάμια όπως ο Αχελώος και ο Σπερχειός (Αλαμάνα) καθώς και ο Μόρνος. Η υπέροχη φύση της Στερεάς Ελλάδας με τα βουνα, τις λίμνες , τα ποτάμια με τα πέτρινα γεφύρια και τα γραφικά χωριά κανει τη Ρούμελη μια απο τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας ιδανική για διακοπές ολο το χρόνο.

Ενας απο τους πιο γνωστούς προορισμούς στην Ελλάδα για χειμερινές διακοπές ειναι η Στερεά Ελλάδα και ειδικά οι περιοχές με χιονοδρομικά κέντρα και Σκί οπως ο Παρνασσός στη Βοιωτία-Φθιώτιδα και το Βελούχι (ο Τυμφρηστός) στην Ευρυτανία.

Παρνασσός - Τα χιονοδρομικα κέντρα στον Παρνασσό βρίσκονται στον Γεροντόβραχο, στα Κελλάρια και Φτερόλακκα συνδιάζοντας ένα απο τα πιο σύχρονα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα. Ο Γεροντόβραχος εχει 4 πίστες και 3 αναβατήρες.τα Κελλάρια και Φτερόλακκα με 16 πίστες για αρχάριους, παιδιά και ειδικευμένους σκιέρς, με 13 συρόμενους και εναέριους αναβατήρες και 2 μοντέρνα σαλέ στη Φτερόλακκα και στα Κελλάρια. Στα χιονοδρομικα κέντρα του Παρνασσού θα βρητε σχολη εκμάθησης Σκί, ενοικιάσεις σκι, έλκηθρα και σκίμπορντς καθώς και παιδική πίστα για τούς μικρούς χιονοδρόμους. Οι πιστες του Παρνασσού φερνουν ονόματα οπως Διας, Ηρακλής, Αφροδίτη, Οδυσσέας κ.λ.π. Ημερήσιες κάρτες χιονοδρομίας στοιχιζουν απο 13,5 € (μαθητές, αθλητές, ΑΕΑ) 22 € για φοιτητές, στρατιώτες, ηλικιωμένους και γκρούπ πανω απο 25 ατομα και 30 € κανονικές κάρτες.Για όσους αγαπούν το σκι, ο Παρνασσός με συνδιασμό διαμονή στην Αράχωβα, Ιτέα, Γαλαξίδη η στούς Δελφούς είναι μια καλή πρόταση για χειμερινές διακοπές και εκδρομές το Σαββατοκύριακο. Πληροφορίες Κελλαρια τηλ: 2234022693-5 Φτερόλακκα τηλ: 22340-22373


Βελούχι Καρπενήσι. Το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχιού,Διαβολότοπος, είναι μετά τον Παρνασσό το δευτερο χιονοδρομικό κέντρο της Στερεάς Ελλάδας. Βρισκεται στα 1840 μέτρα και απέχει 12 χιλιόμετρα απο το Καρπενήσι. Εχει 10 πίστες και μια παιδική, που διακρίνονται σε διαδρομές ευκολες, δύσκολες και πολύ δύσκολες.Το κέντρο διαθέτη 7 αναβατήρες συρόμενους και εναέριους, καταστήματα που μπορειτε να αγοράσετε η να νοικιάσετε χινοδρομικά ειδη. Στο χιονοδρομικό κέντρο Βελουχιού θα βρείτε επίσης μεγάλο σαλέ με καφετέρια και εστατόριο.Πληροφορίες 2237023506 - 21112Τ

Τέλος ας μην ξεχνάμε οτι η Ρούμελη ειναι περίφημη για τις πατροπαράδοτες ψησταριές τις και τις εξορμήσεις το γουήκ εντ στις χασαποταβέρνες της Λειβαδιάς, της Μάντρας η της Πάχης για αρνί και γουρουνόπουλο στη σούβλα, κοκορέτσι και παιδάκια που ειδικά το χειμώνα ειναι μέσα στο πρόγραμμα.

 

Αθηνα Θεσσαλονικη Αμοργος Αναφη Ανδρος Αντιπαρος Δονουσα Φολεγανδρος Ιος Εύβοια Κεα Κιμωλος Κυθνος Kουφονησια Μηλος Μυκονος Ναξος Παρος Σαντορινη Σχοινουσα Σεριφος Σιφνος Σικινος Συρος Τινος Αγαθονησι Αστυπαλαια Καλυμνος Καρπαθος Κασος Καστελόριζο Κως Λερος Λειψοι Εύβοια Πατμος Ροδος Συμη Τηλος Κεφαλονια Κερκυρα Ιθακη Λευκαδα Παξοι Ζακυνθος Χιος Ικαρια Λεσβος Σαμος Λημνος Αιγινα Υδρα Πορος Σπετσες Αλοννησος Σκοπελος Σκιαθος Σκυρος Κρητη